У російському спорті продовжує розвиватися допінговий скандал

У російському спорті продовжує розвиватися допінговий скандал

Укрінформ
У російському спорті продовжує розвиватися допінговий скандал, пов'язаний з вживанням препарату мельдоній (мілдронат).

Чергові позитивні проби - в жіночій збірній Росії з шорт-треку, повідомляє агентство спортивної інформації "Весь спорт".

За даними агентства, в жіночій збірній Росії з шорт-треку більше однієї позитивної проби на мельдоній (мілдронат).

"Під підозрою - Катерина Стрєлкова, Катерина Константинова і Тетяна Бородуліна. Всі троє не увійшли до складу команди на чемпіонат світу, який стартує 11 березня в Сеулі (Республіка Корея). Причому Стрєлкова була виключена в останній момент з посиланням на травму (без подробиць). Всі троє не відповіли на прямі запитання кореспондентів агентства "Весь спорт", а Стрєлкова навіть видалила свої сторінки в соціальних мережах", - йдеться у повідомленні.

Раніше у вживанні мельдонія також був викритий лідер чоловічої збірної Росії з шорт-треку, олімпійський чемпіон 2014 року в естафеті, чемпіон світу 2015 року на дистанції 1500 метрів і абсолютний чемпіон Європи 2016 року Семен Єлістратов.

Мельдоній (мілдронат) включений у "Список заборонених речовин і методів" Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) з 1 січня 2016 року.

Протягом двох днів, 7 і 8 березня, стало відомо про позитивні проби на цей препарат у п'яти російських спортсменів. Крім Єлістратова, це: олімпійська чемпіонка-2014 з фігурного катання Катерина Боброва (виступає з Дмитром Соловйовим в танцях); переможниця п'яти турнірів "Великого шолома", призер Олімпійських ігор-2012 з тенісу Марія Шарапова; п'ятикратний чемпіон світу з ковзанярського спорту (двічі - в спринтерському багатоборстві, тричі - на окремих дистанціях) Павло Куліжніков; волейболіст московського "Динамо" і збірної Росії Олександр Маркін.

У застосуванні мельдонія також був звинувачений чемпіон Росії 2012 року з велоспорту на шосе Едуард Ворганов з команди Світового туру "Катюша".

Фото: zik.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-