ФГУ шокована: член її збірної виступатиме за Росію

ФГУ шокована: член її збірної виступатиме за Росію

Укрінформ
Федерація гімнастики України з преси дізналася про бажання члена збірної команди України Елеонори Романової змінити громадянство.

Про це повідомляється на сайті ФГУ.

«Для тренерів національної збірної це стало великою несподіванкою, адже ще в листопаді Елеонора Романова в складі збірної команди України виступала на міжнародних змаганнях в Бразилії, а у вересні 2015 року виграла бронзу в командних змаганнях на Чемпіонаті світу», - йдеться у повідомленні.

Після щорічних зборів збірної команди в м.Берегово Закарпатської області в грудні 2015 року гімнастка поїхала до батьків у Краснодон Луганської області. Після святкування Нового року гімнастка не повернулася в збірну і виявила бажання продовжити перебування у батьків. Ні гімнастка, ні її батьки не виходять на зв'язок.

Згідно з інформацією, яку Федерації вдалося з'ясувати, Романова перебуває на території Росії. На цей час гімнастка не зверталася з проханням про зміну громадянства.

"Все, що відбулося, завдало серйозної моральної та матеріальної шкоди Федерації гімнастики України. Підготовка спортсмена такого рівня, виходячи з міжнародної спортивної практики, зазвичай становить від 2 до 5 млн. дол. США", - йдеться в повідомленні федерації.

Нагадаємо: Елеонора Романова є членом збірної команди України з 2010 року. У гімнастки чинна ліцензія Міжнародної федерації гімнастики України до 2018 року. Вона перебувала на повному державному та спонсорському забезпеченні, проживала в Києві, тренуючись на базі "Школи Дерюгіних" й отримуючи зарплату як член збірної України з художньої гімнастики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-