Команда Формули-1 Вільямс показала новий болід

Команда Формули-1 Вільямс показала новий болід

Укрінформ
Команда «Вільямс» несподівано для багатьох першою в пелотоні показала публіці болід зразка 2016 року.

На відміну від «Рено» (яка замість нової моделі використовувала торішню «болванку») і «Ред Булл» (яка представила поки тільки ліврею), команда з Гроува дійсно продемонструвала нову гоночну машину, пише tribuna.com.

З точки зору колірного дизайну болід FW38 практично не зазнав змін у порівнянні з попередником – залишився все той же білий фон із синіми й червоними смугами, які належать до титульного спонсора, компанії «Мартіні».

Але в конструкції машини видно деякі зміни. По-перше, помітно, що стайня сильно пропрацювала над аеродинамічним профілем – зокрема, бічні понтони зменшилися в розмірах (зате повітроводи стали більшими і більш округлими). Крім того, задня частина машини, ймовірно, також стала компактнішою, але на представлених зображеннях це видно не дуже добре. Трохи змінився і носовий обтічник.

Технічний директор команди Пет Сімондз пояснив, що передусім «Вільямс» спробував стати краще в тих областях, у яких сильно програвав конкурентам у минулому сезоні:

«Болід FW37 працював досить ефективно, тому ми зосередилися на роботі в областях, у яких могли додати, при цьому не втрачаючи там, де машина була ефективна. Не секрет, що ефективність роботи FW37 на низьких швидкостях була не настільки хороша, як на високих».

Це означає, що англійська стайня сподівається сильно додати в швидкості на повільних автодромах. Засновник команди Френк Вільямс вірить, що це допоможе включитися в боротьбу з «Феррарі» і «Мерседесом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-