"Манчестер Сіті" очолить наставник "Баварії" і "Барселони"

Укрінформ
Нинішній головний тренер мюнхенської "Баварії" Хосеп Гвардіола після закінчення поточного сезону очолить "Манчестер Сіті", де змінить чилійського фахівця Мануеля Пеллегріні.

Про це повідомляє офіційний сайт Союзу європейських футбольних асоціацій.

На прес-конференції в понеділок Пеллегріні заявив, що залишить свою посаду цього літа, а клуб оперативно оприлюднив відповідний прес-реліз.

"Манчестер Сіті" підтверджує, що протягом останніх тижнів були проведені переговори і завершені з Пепом Гвардіолою", - йдеться в заяві.

"Баварія" ще минулого місяця оголосила про завершення контракту з Гвардіолою і призначення на його місце Карло Анчелотті найближчим літом.

Першим клубом у тренерській кар'єрі Гвардіоли була "Барселона", з якою він двічі виграв Лігу чемпіонів і три рази завоював "золото" іспанської  "примери". Зараз іспанський фахівець близький до того, щоб втретє виграти бундеслігу з "Баварією" - мюнхенці лідирують у турнірній таблиці, випереджаючи найближчих переслідувачів на вісім очок.

Пеллегріні тренує "Сіті" з літа 2013 року, причому вже в дебютному сезоні він привів "містян" до "золота" англійської прем'єр-ліги. Поки "Манчестер Сіті" йде другим в національній першості, на три очки відстаючи від "Лестера".

В 1/8 фіналу Ліги чемпіонів манкуніанці битимуться з київським "Динамо". Перша гра відбудеться у Києві 24 лютого.

"Баварія" в першому колі плей-офф найпрестижнішого єврокубку гратиме з "Ювентусом". Існує ймовірність, що нинішня і майбутня команди Гвардіоли ще зустрінуться по ходу турніру.

Фото: uefa.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-