"Шахтар" завершив перші в історії збори в США

Фото
Укрінформ
Дев'ятиразовий чемпіон України донецький "Шахтар" завершив тритижневі тренувальні збори у Флориді. В заключному товариському матчі у Майамі "гірники" разгромили клуб "Майамі Сіті" з рахунком 5:0.

Про це пише Forumdaily.

"У Флориді "Шахтар" часто тренувався прямо на пляжі, де футболісти не тільки виконували різні вправи, але і ганяли м'яча", - зазначає видання.

Через військовий конфлікт на Донбасі "Шахтар" вже більше року базується в Києві, а домашні матчі проводить у Львові. У тому числі - в головному клубному турнірі Європи - Лізі чемпіонів. У лютому-березні на донецький клуб чекають матчі Ліги Європи проти німецького "Шальке".

Збори у Флориді були першими для "Шахтаря" нинішньої зими і першими в історії клубу на території США. Спочатку "оранжево-чорні" базувалися у відомій академії IMG в Брадентоне, неподалік від Тампи, а потім перебралися в Майамі.

Головний тренер "Шахтаря", румунський фахівець Мірча Луческу підкреслював важливість американського збору, який допомагає клубу зі Східної Європи заявити про себе на міжнародному рівні і дати поштовх подальшій популяризації футбольного бренду.

Загалом клуб, яким володіє бізнесмен Рінат Ахметов провів у США шість товариських матчів, прийнявши участь в міжнародному турнірі Florida Cup. "Шахтар" здобув чотири перемоги, один раз зіграв внічию і зазнав єдиної поразки від чемпіона Бразилії "Корінтіанса".

Практично на всіх матчах донецький клуб активно підтримували представники української діаспори в США. Сотні глядачів приходили на стадіони з українськими прапорами, у шарфах з символікою клубу.

Фото: офіційний сайт ФК "Шахтар"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-