Найдорожчий стадіон в Румунії 5 років стоїть без діла через проблеми з дахом

Найдорожчий стадіон в Румунії 5 років стоїть без діла через проблеми з дахом

Укрінформ
Найдорожчий футбольний стадіон Румунії, який входить до 12 надорожчих спортивних споруд світу, поки залишається закритим для глядачів через проблеми з розсувних дахом.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу.

Як повідомив виконуючий обов'язки генерального мера Бухареста Резван Сава, під час будівництва стадіону (його вартість перевищує 230 мільйонів євро) було відомо, що матеріал, з якого зроблений дах стадіону, не був зареєстрований на території Румунії, однак будівельники продовжили роботу, і стадіон був зданий в експлуатацію.

Радник з інвестиційних питань Бухарестської мерії Віктор Піку, зі свого боку, зазначив, що з 2011 року (час здачі стадіону в експлуатації) досі так і не отримана авторизація на використання даху від Інспекторату з надзвичайних ситуацій.

Нова Національна футбольна арена у Бухаресті була здана до експлуатації в 2011 році. У день інавгурації відбувся і перший футбольний матч на стадіоні між збірними Румунії та Франції (матч закінчився з рахунком 0:0).

Місткість футбольної арени – трохи більше 55 тисяч глядачів. Вартість даху, через який виникли проблеми з роботою стадіону, оцінюється в 25 мільйонів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-