Норвежці виграли естафету в Рупольдингу, українці - 12-ті

Норвежці виграли естафету в Рупольдингу, українці - 12-ті

Укрінформ
Перемогою збірної Норвегії завершилася в п'ятницю чоловіча естафета на п'ятому етапі Кубка світу з біатлону в Рупольдингу (Німеччина).

 Про це повідомляє Федерація біатлону України.

"Почавши гонку невдало зусиллями Уле-Айнара Бьйорндалена, який пройшов перший етап з п'ятьма запасними патронами на 12-му місці, надалі скандинави не мали собі рівних: братися Бьо відмінно провели свої відрізки естафети, і з хвилинною перевагою відправили на завершальний етап Еміля Свендсена, який довів справу до перемоги", - йдеться у повідомленні.

Другими фінішували росіяни, третіми - австрійці.

Українські біатлоністи протягом більшої частини гонки йшли безпосередньо за призовою трійкою. На перших трьох етапах Сергій Семенов, Олександр Жирний і Віталій Кільчицький вселяли оптимізм. Але, як нерідко трапляється в наших естафетах, фатальним для команди став четвертий етап.

На цей раз не пощастило Дмитру Підручному: у стрільбі лежачи капітан команди з восьми пострілів потрапив лише двічі! Після трьох кіл штрафу чиста "стійка" у виконанні Дмитра лише дозволила уникнути більш оглушливого провалу. На фініші Підручний боровся за позиції в групі з п'яти спортсменів, однак випередити зумів лише шведа Йєспера Неліна, принісши команді 12-у позицію.

У суботу в Рупольдінгу відбудуться жіноча і чоловіча гонки з масовим стартом.

Фото: gettyimages.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-