Екс-голову Федерації легкої атлетики РФ довічно дискваліфікували

Екс-голову Федерації легкої атлетики РФ довічно дискваліфікували

Укрінформ
Комісія з етики Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ) довічно дискваліфікувала і наклала штраф на колишнього керівника Всеросійської федерації легкої атлетики Росії Валентина Балахнічева.

Про це в четвер повідомляє ВВС Україна.

Як наголошується у звіті комісії з етики Міжнародної федерації легкої атлетики, в центрі розслідування була участь Мельникова і Балахнічева у приховуванні порушень антидопінгового законодавства російською бігункою на марафонські дистанції Лілією Шобуховою.

Вони звинувачувалися у вимаганні грошей за те, щоб спортсменка могла продовжувати брати участь у змаганнях, незважаючи на позитивні результати допінг-тестів.

На Балахнічева накладено штраф в розмірі 25 тисяч доларів, на Мельникова - у розмірі 15 тисяч.

За словами юриста екс-голови Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) Артема Пацева, рішення комісії остаточне і набуває чинності 7 січня 2016 року.

Водночас, за повідомленням АР, довічно усунені також колишній старший тренер збірної Росії по групі витривалості Олексій Мельников і син екс-глави ІААФ Ламіна Діака, Папа Массата Діак. Він обіймав посаду консультанта міжнародної легкоатлетичної федерації.

Нагадаємо, Балахнічев пішов з посади президента ВФЛА в лютому 2015 року.

Восени 2015 року комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) виявила систематичні порушення, пов'язані з застосуванням заборонених препаратів російськими спортсменами. Росія була відсторонена від змагань під егідою ІААФ на невизначений період.

Фото: bolshoisport.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-