Чемпіонат Європи з фехтування: Україна фінішувала з однією медаллю

Чемпіонат Європи з фехтування: Україна фінішувала з однією медаллю

Укрінформ
В нашому активі лише «срібло» команди шпажистів. 

У Тбілісі завершився чемпіонат Європи з фехтування. Збірна України з однією нагородою посіла лише сьомий рядок в підсумковому медальному заліку. Про це повідомляє Sport Arena.

У заключний день чемпіонату Європи невдалі спроби поповнити медальний багаж України в командних змаганнях зробили шаблісти і шпажистки. Чоловіча збірна України з фехтування на шаблях (Андрій Ягодка, Дмитро Пундик, Богдан Платонов, Олексій Стаценко) в 1/4 фіналу без шансів програла Росії (29:45), а у втішному турнірі послідовно пройшла Францію (45:40) і Румунію ( 45:38), що принесло команді п'яте місце.

Шпажистки (Фейба Бежура, Олена Кривицька, Ксенія Пантелєєва, Анфіса Почкалова) також обмежилися потраплянням до чвертьфіналу. Після перемоги над Ізраїлем (45:39) нездоланним бар'єром для України стала Румунія (40:44). Стелею для команди стало сьоме місце, вирване в боротьбі з Італією (32:31).

У підсумку Україна провела слабкий турнір. Вперше за 13 років в медальній скарбничці країни виявилася лише одна нагорода - чоловіча збірна шпажистів дісталася до фіналу, де в драматичній боротьбі програла Росії (31:32). А перемогла в медальному заліку Італія, яка здобула 11 нагород (4 золоті). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-