Григорій Суркіс: Правила гри треба пояснювати клубам заздалегідь

Григорій Суркіс: Правила гри треба пояснювати клубам заздалегідь

Укрінформ
Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс прокоментував у п'ятницю ситуацію з чернігівською "Десною" та рівненським "Вересом", які претендують на вихід до української футбольної Прем'єр-ліги (УПЛ).

Він вважає, що в цьому питанні треба дотримуватися спортивного принципу, і "правила гри" потрібно пояснювати клубам заздалегідь, повідомляє Спорт.ua

"По-перше, принцип має бути лише спортивним. Атестаційний комітет повинен, без сумніву, під час ліцензування вирішувати всі питання не нашвидкоруч. Коли вирішуються такі питання, правила гри потрібно пояснювати всім клубам заздалегідь", - вважає Суркіс.

Нагадаємо, чернігівська "Десна", уперше у власній історії закінчивши на "прохідному" другому місці чемпіонат першої ліги, була позбавлена права виступати в елітному дивізіоні українського футболу. Атестаційний підрозділ ФФУ зробив висновок, що клуб надав нереалістичну фінансову звітність, яка не може гарантувати його безперервну участь у Прем'єр-лізі.

Ліга прийняла рішення, що в сезоні-2017/2018 в УПЛ замість "Десни" виступатиме "Верес", який фінішував у першій лізі одразу за чернігівцями. Разом з тим, керівництво "Десни" заявило, що може перестати фінансувати клуб, якщо його не пустять до УПЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-