Директор УХЛ: Наступний чемпіонат України з хокею під загрозою

Директор УХЛ: Наступний чемпіонат України з хокею під загрозою

Укрінформ
Одразу три клуби вчора залишили УХЛ через брак фінансування. 

Виконавчий директор Української хокейної ліги (УХЛ) Сергій Варламов пояснив, чому одразу три клуби – «Вітязь», «Кривбас» і «Дженералз» заявили про неучасть в чемпіонаті України наступного сезону. Про це він розповів XSport.

«Всі команди, які вже зробили заяви, до вчорашнього дня намагалися знайти підтримку у місцевої влади і у спонсорів. До 1-го червня клуби зазвичай вже розуміють, в якому складі вони почнуть підготовку до нового сезону, який бюджет буде у команди і всі інші організаційні моменти. Хлопці йдуть у відпустку, а в липні вже починається підготовка до нового чемпіонату. «Кривбас», «Дженералз» і «Вітязь» до відпустки підійшли з розумінням того, що клуби не готові з нього вийти, і саме тому прийняли це рішення», - заявив Варламов.

Зазначимо, що на даний момент в УХЛ залишилося три клуби – «Донбас», ХК «Кременчук» та «Білий Барс». Таким чином, наступний чемпіонат опинився під загрозою. За словами виконавчого директора УХЛ, ліга все ще сподівається, що майбутній сезон вдасться врятувати і провести повноцінний чемпіонат: «Ми чекаємо інформації від ініціативних груп Києва і Харкова, де хочуть відродити команди зі славними іменами - справжні бренди, київський «Сокіл» і харківське «Динамо»! Також остаточно про своє рішення повинні повідомити люди з Дніпра і Одеси, там також виявляють бажання вступити в УХЛ. Я думаю, що ще, як мінімум, тиждень на очікування у нас є. Сподіваюся, що конкретика буде до кінця наступного тижня».

У випадку песимістичного сценарію, коли УХЛ більше трьох клубів не збере, Варламов каже, що тоді УХЛ поверне право проведення національного чемпіонату Федерації хокею України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-