Джиро-2017: Том Дюмулен виграв розділку і став лідером

Джиро-2017: Том Дюмулен виграв розділку і став лідером

Укрінформ
Головний фаворит Найро Кінтана провалився і втратив рожеву майку.

Голландський велогонщик Том Дюмулен виграв десятий етап «Джиро д'Італія»-2017 і вийшов у лідери гонки. Про це повідомляє Sport Arena.

Том Дюмулен вважався фаворитом гонки з роздільним стартом, і видані йому аванси виправдав сповна. Голландець здобув більш ніж переконливу перемогу, випередивши найближчого переслідувача – британця Герейнта Томаса на 49 секунд. Третім став Боб Юнгельс, який після дуже слабкого виступу у горах сьогодні замкнув топ-3 і піднявся на шосте місце в загальному заліку.

Що стосується інших грандів генеральній класифікації, то краще за всіх виступив Вінченцо Нібалі, який програв Дюмулену всього 2 хвилини 7 секунд. Нібалі посів шосте місце на етапі і відіграв у Найро Кінтана, Бауке Моллеми і Тібо Піно багато з того, що програв у горах.

А головним невдахою розділки виявився Найро Кінтана. Колумбієць поступився Дюмулену маже трьома хвилинами. З одного боку це серйозний удар по шансах лідера Movistar на підсумкову перемогу. Втім, з його неймовірним гірським ходом і сильною командою, панікувати Кінтані не варто.

У генеральній класифікації Дюмулен має зараз комфортну перевагу у 2 хвилини 23 секунди над Кінтаною. Менше 3 хвилин Дюмулену програють Моллема, Піно і Нібалі. Саме Нібалі має шанси найближчими етапами наблизитися до лідера. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-