Порошенко привітав київське «Динамо» із 90-річчям

Порошенко привітав київське «Динамо» із 90-річчям

Укрінформ
Президент Петро Порошенко привітав «Динамо» Київ із 90-річним ювілеєм.

Вітання Президента розміщене на його сторінці у Фейсбуці

«Цей славетний клуб з берегів Дніпра дарував радість не одному поколінню наших співвітчизників та прославляв Україну на весь світ. Щиро вітаємо «Динамо» Київ з 90-річним ювілеєм! Нових вам великих перемог, «динамівці»!», - написав Порошенко

13 травня 1927 року був зареєстрований статут Київського пролетарського спортивного товариства «Динамо», в рамках якого згодом і виникла футбольна команда. Ініціаторами створення київської команди в листопаді 1927 року стали Сергій Барминський і Микола Ханников. Перший товариський матч «Динамо» провело 1 липня 1928 року проти збірної міста Біла Церква. А 17 липня на Червоному стадіоні столиці зустрілися динамівці Києва і Одеси. Матч закінчився внічию – 2:2. Цікаво, що автором першого голу в історії клубу став гравець з прізвищем Сильвестров. Перший матч, що розпочав історію міжнародного життя «Динамо», відбувся 14 вересня 1929 року. Тоді суперником киян стала робоча команда Нижньої Австрії, на жаль, кияни поступилися з рахунком 3:4. За 90 років через «Динамо» Київ пройшли кілька поколінь видатних спортсменів - чемпіонів світу та Олімпійських ігор.

За радянський період біло-сині завоювали 13 чемпіонських титулів, 9 Кубків СРСР, 3 Суперкубки СРСР, що в свою чергу зробило «Динамо» найтитулованішою командою в історії радянського футболу. Крім того, це найтитулованіша сучасна українська команда, єдиний український клуб який провів усі сезони у найвищій лізі України. Наразі динамівці мають в активі 15 чемпіонських титулів України, 11 національних Кубків, 6 Суперкубків України, 1 Суперкубок УЄФА і два Кубки володарів кубків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-