Три причини дивитись «Класичне»

Три причини дивитись «Класичне»

Укрінформ
Заповнений «Олімпійський», останній шанс «Динамо» і нові ідеї Реброва – головні інтриги українського дербі

Остання можливість відновити інтригу в чемпіонаті

Матч 21 квітня на столичному «Олімпійському» буде останньою спробою «Динамо» реанімувати власні шанси у боротьбі за титул. Здавалось, вони остаточно щезли в грудні, коли кияни програли «Шахтарю» вдома 3:4. Зараз, за сім турів до фінішу, «гірники» випереджають динамівців на 11 очок. Якщо цей відрив зменшиться до 8, то останні матчі претендентів на титул точно будуть цікавішими. Хай інтрига і не буде відразу повноцінною, але принаймні «Шахтар» відчуватиме дискомфорт. А ще кілька втрат очок і хто знає, можливо 26 травня побачимо битву за «золото» в четвертому за сезон «Класичному».  

Щодо матчу в п’ятницю, то букмекери віддають перевагу «Шахтарю». 2.1 на їх перемогу і 3.2 на перемогу «Динамо». А от експерти кажуть, шанси рівні. Донечани десь втратили мотивацію і дещо загальмували. Поразка від «Чорноморця» (1:2) яскраво це підтвердила. Натомість в «Динамо» йде успішна перебудова, захист не пропускає, а Ярмоленко і Гармаш набрали чудову форму. Кияни мають також психологічну перевагу – на них ніхто не тисне, а Сергій Ребров відклав питання про новий контракт до літа. 

Тест для нової схеми Реброва

Усі з нетерпінням чекають на що виявиться здатна нова схема «Динамо» з трьома захисниками (Кадар – Віда – Пантич) та двома лінійними (Морозюк і Антунеш). Експеримент Реброва наразі приносить успіх – кияни виграли чотири матчі поспіль. Втім, проти «Шахтаря» така модель, на думку фахівців, може не спрацювати.

Скажімо, відомий тренер Олег Федорчук впевнений, оновлений захист «Динамо» матиме проблеми з контратаками «гірників». Насамперед на флангах, де у «Шахтаря» грають швидкі Тайсон і Марлос. Тріо динамівських захисників може просто не встигати перекривати усі зони. До того ж новачки «Динамо» Кадар і Пантич лише адаптуються в команді. Паулу Фонсека добрий тактик і з подібними схемами він вже мав справу в Португалії.

Захисник «Шахтаря» Іван Ордець нагадав, що в Лізі Європи вони грали проти аналогічної захисної моделі, яку застосовував бельгійський «Гент». Так от, в двох матчах донечани забили «Генту» 10 м’ячів, тож долати схему у три захисника вони добре вміють. Тим більше, що у Фонсеки є гідний вибір форвардів – потужний Бланко Лещук і гострий Феррейра.  

Чи збере «Олімпійський» 50 тисяч?

В п’ятницю о 20:00 усі чекають, що глядацький рекорд сезону перевершать. Наразі найбільше вболівальників зібралися на перше «Класичне» в цьому чемпіонаті. У вересні на харківському стадіоні «Металіст» матч «Шахтар» - «Динамо» зібрав 39 677 глядачів. На ранок четверга на анонсований поєдинок вже продали понад 30 тисяч квитків. При цьому попит не стихає. Продають в середньому по п’ять тисяч квитків на добу. А зважаючи на звичний ажіотаж в день гри, цілком можливо, що трибуни столичного «Олімпійського» зберуть до 50 тисяч вболівальників.

Ще одна важлива річ, аби матч, який має підвищений ступінь ризику, відбувся без інцидентів. Відомо, що гру відвідає інспекція УЄФА, яка перевірятиме готовність служб стадіону до фіналу Ліги чемпіонів 2018 року. Тож питання безпеки – це і питання престижу. Якщо на трибунах буде порядок і фанати не використовуватимуть піротехінку, то і до «Олімпійського» буде гідне ставлення з боку УЄФА. У зв’язку з цим в п’ятницю на стадіон не пускатимуть з рюкзаками і великими сумками. Їх вболівальники зможуть залишити у пересувних камерах схову. Усі ж пам’ятають про нещодавній теракт в Дортмунді. Тож краще перестрахуватися.

Святослав Василик, Київ

Фото: football.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-