Як «Шахтарю» пройти «Сельту»

Як «Шахтарю» пройти «Сельту»

Укрінформ
Сьогодні українська команда зіграє повторний матч 1/16 фіналу Ліги Європи.

«Шахтар» - «Сельта». 23 лютого. 22:05. Харків. Стадіон «Металіст». Арбітр: Славко Вінчич (Словенія). Трансляція – телеканали «Україна», «Футбол 1».

На користь «Шахтаря» в цьому двобої грає багато факторів. Перший – це перемога в зустрічі у Віго 1:0, яка дозволяє команді Паулу Фонсеки обирати зручну тактику очікування. Другий фактор – це єврокубковий досвід донечан. Один Срна зіграв на цьому рівні понад 130 матчів – це більше ніж усі гравці «Сельти» разом узяті.

Третій та четвертий фактори – це пріоритет Ліги Європи та кращий фізичний стан. «Шахтар» вже фактично переміг в чемпіонаті України і тепер може повністю концентруватися на ЛЄ, не оглядаючись на внутрішні справи. Щодо «фізики», то як показав матч у Віго, команда Фонсеки, на відміну від суперника, не підсідала в кінці гри. Потенційно у «гірників» має бути куди більше сил, у вирішальні хвилини поєдинку в Харкові вони здатні додати в русі.

Не забуваймо і про статистику. В цьому сезоні «Шахтар» переміг в усіх домашніх єврокубкових матчах. 5 матчів – 5 перемог – 0 пропущених м’ячів! До того ж «гірники» виграли усі поєдинки в ЛЄ, а це також важливий чинник. «Шахтар» почуває себе впевнено в цьому турнірі, не даремно букмекери записала його в фаворити.

Можна передбачити, що «Шахтар» не стане ризикувати і зіграє обережно. У цієї команди дуже добре виходять контратаки. Є кому перехопити м’яч і віддати довгий пас (Ракицький, Срна, Ісмаїлі), є швидкі Марлос і Тайсон, які чудово почувають себе за такої гри і вміють приймати гострі рішення. Бланко Лещук, який забив у першій зустрічі, гратиме і у Харкові. Аргентинець корисний не лише як завершувач, але й вміє нав’язувати боротьбу захисникам і грати комбінаційно.

Які головні ризики «Шахтаря» в цій грі? Насамперед, не програти війну за центр поля. Сподіватимемось, що Фред та Степаненко, який швидше за все замінить Малишева, не віддадуть важливий плацдарм, а Коваленко продемонструє характер. Також визначальною буде гра господарів у захисті. Пятову, Ракицькому, Ордецю ні на мить не можна втрачати концентрацію, бо в атаку «Сельта» кидатиме усі наявні ресурси.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-