«Шахтар» розпочинає похід за трофеєм

«Шахтар» розпочинає похід за трофеєм

Укрінформ
Команда Фонсеки сьогодні зіграє перший матч 1/16 фіналу Ліги Європи.

«Сельта» - «Шахтар». 16 лютого. 20:00. Віго. Стадіон «Балаїдос». Арбітр: Гедімінас Мажейка (Литва). Трансляція – телеканали «Україна», «Футбол 2».

Можна говорити, що «Шахтарю» не пощастило з жеребом. На стадії 1/16 фіналу «Сельта» - це фактично найсерйозніший сьогодні суперник донеччан  з можливих. Команда з іспанської провінції Галісія проводить чудовий сезон, а її силу на собі відчули навіть гранди – «Барселона» і «Реал».

Також протистояння з «Сельтою» - це чергова можливість для нового тренера «гірників» Паулу Фонсеки підтвердити свої єврокубкові амбіції. Провал у відборі Ліги чемпіонів до сих пір тисне на португальця, тому йому не бракуватиме мотивації аби подолати іспанців.

«Шахтар» Фонсеки вражаюче пройшов груповий етап ЛЄ, посіявши серед вболівальників та фахівців великі очікування. «Гірники» здобули 6 ефектних перемог (різниця м’ячів 21:5) і про завоювання трофею «Шахтарем» говорять на повному серйозні. За цих обставин поразка від «Сельти» сприйматиметься як крах великих надій.  

Перед першим матчем шанси суперників абсолютно рівні. «Сельта» має кращий ігровий тонус, натомість клас і досвід гравців «Шахтаря» вищий. Усе може вирішити певний нюанс. Скажімо, одна помилка біля власних воріт або ж рикошет.

Експерти кажуть, що захист «Сельти» - найслабша ланка команди і цим українці зобов’язані скористатись. Цікаво що приготував в нападі Фонсека? Найбільш прогнозований варіант – новачок Бланко Лещук в ролі єдиного форварда і трійка атакуючих хавбеків Марлос – Коваленко – Бернард. Не виключено, що Фонсека перестрахується і зіграє у Віго взагалі без номінального нападника. В такому випадку Бланко Лещука замінить або Тайсон, або Дентіньо.

До речі, сьогодні на матчі у Віго буде присутній головний тренер збірної Бразилії Тіте. Його мета – побачити в ділі шахтарських бразильців. Насамперед, Фреда, Бернарда і Тайсона. Новина для них цілком надихаюча, яка повинна додатково їх стимулювати. Головне, аби бажання не нашкодило спільній справі.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-