Чемпіон Ріо-2016 Чебан пояснив чому завершив кар’єру

Чемпіон Ріо-2016 Чебан пояснив чому завершив кар’єру

Укрінформ

Дворазовий олімпійський чемпіон з веслування на каное Юрій Чебан розповів про причини завершення кар’єри. Про це чемпіон Олімпійських ігор в Лондоні-2012 та Ріо-2016 у веслуванні на каное на дистанції 200 метрів розповів у інтерв’ю для Sport.ua.

«Дистанцію на 200 метрів на Олімпіаді відмінять. Це вже затвердили офіційно: залишається одномісне каное на 1000 метрів та двійка на 1000 метрів. Дистанція 200 метрів додається в жіноче каное.  Тому поки що чоловічий спринт в усьому світі помер. Вважаю, це рішення несправедливе для спорту. Мали б зробити дистанцію 500 метрів, аби була можливість перейти з 200 метрів. Спринтерам же, виходить, дали під зад, на надавши навіть шансу підготуватись до дистанції 500 метрів», - заявив Чебан.

«Це і стало головною причиною завершення кар’єри. Я міг спробувати підготуватись на дистанцію 1000 метрів, але мені вже не 18 років. На 500 метрів, вважаю, у мене б вистачило сил, але дистанція вдвічі довше потребує іншої підготовки. Тим більше, що я на 500-метрівці був у призерах на Олімпіаді в Пекіні», - додав український чемпіон.

Нагадаємо, в грудні 30-річного Чебана призначили головним тренером збірної України з веслування на байдарках і каное.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-