Жданов: Для боротьби за чесність у спорті Україна має створити Національну платформу

Жданов: Для боротьби за чесність у спорті Україна має створити Національну платформу

Укрінформ
Міністр молоді та спорту Ігор Жданов заявив, що Україна має створити Національну платформу для реалізації Конвенції Ради Європи проти маніпулювання результатами спортивних змагань.

Про це урядовець повідомив 1 грудня у Києві під час семінару "Чесність у спорті", організованій Міністерством молоді та спорту, МОК, НОК України та Міжнародною організацією кримінальної поліції "Інтерпол", розповіли Укрінформу у прес-службі Мінмолодьспорту.

Жданов зазначив, що Міністерство молоді та спорту вже звернулося до Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана щодо необхідності утворення робочої групи для запуску такої Національної платформи.

До складу робочої групи пропонується залучити представників міністерств молоді та спорту, юстиції, внутрішніх справ, фінансів,  закордонних справ, Національного антикорупційного бюро, Генеральної прокуратури, інших центральних органів виконавчої влади, а також НОК, інших спортивних організацій та федерацій, вищих навчальних закладів сфери фізичної культури та спорту, громадськості.

Передбачається, що Національна платформа виконуватиме роль  інформаційного, аналітичного та координуючого центру для збору й поширення інформації щодо маніпулювання спортивними змаганнями,   співпрацюватиме з усіма організаціями та відповідними органами влади на національному і міжнародному рівнях, у тому числі - з національними платформами інших держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-