Одеський альпініст отримав травму в Гімалаях

Одеський альпініст отримав травму в Гімалаях

Укрінформ
Керівник команди альпіністського клубу "Одеса" Юрій Кіліченко в одному дні шляху від вершини Ама-Даблам (6814 м) у Гімалаях отримав струс мозку.

Про це повідомляє Думська.

Сходження команди альпклубу «Одеса» на вершину Ама-Даблам (6814 м) не обійшлося без пригод. Керівник групи Юрій Кіліченко в одному дні шляху від вершини отримав струс мозку.

На щастя, його успішно евакуювали і вже виписали з госпіталю столиці Непалу Катманду. Про це у своєму блозі пише сам постраждалий.

Причиною травми став зірвався шматок льоду. Від удару Юрій знепритомнів. Після надання першої допомоги було прийнято рішення про евакуацію. Вранці альпініста тросом підняв вертоліт. Враховуючи висоту та близькість схилу, окремої уваги заслуговує майстерність пілота, зауважує видання.

Як повідомлялося, тиждень тому троє одеських альпіністів - Максим Перевалов, Юрій Васенков і Петро Побережний здійснили успішне сходження на одну з найкрасивіших вершин Гімалаїв - Ама-Даблам висотою 6814 метрів.

Підкорення цього піку стало яскравою фінальною крапкою в осінній Гімалайської експедиції 2016 року збірної альпіністської команди альпклубу «Одеса». Одесити піднялися на вершину найскладнішим маршрутом, ребром Лагунак, вищої категорії труднощі. Спортсмени подолали 1600 метрів "в альпійському стилі", що до них вдавалося лише одній французькій команді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-