Регбійний клуб «Олімп» виграв чемпіонат України

Регбійний клуб «Олімп» виграв чемпіонат України

Укрінформ
На минулих вихідних, 29 жовтня харківський регбійний клуб «Олімп» 12-й раз став чемпіоном України з регбі-15 в напруженій боротьбі з принциповим суперником – одеським «Кредо-63».

Про це повідомили в прес-службі команди.

Фактично харків'яни забезпечили собі чемпіонство ще після минулої гри з цим же суперником в Одесі, в якій здобули перемогу з розгромним рахунком 42:8. Тому рахунок у домашньому матчі 10:13 на користь одеситів впливу на результат фіналу за підсумками двох матчів не надав. Обидві команди боролися за кожне очко, причому в сніг і на в'язкому полі, і виграш «Кредо-63» приніс лише штрафний удар Миколи Делієргієва на 80-й хвилині.

Як прокоментував результат Валерій Кочанов: «Сьогодні були вкрай важкі погодні умови. Та й суперник на полі був найбільш принциповий в чемпіонаті – і до того ж, сверхмотивований бажанням відігратися за поразку в Одесі. Отже фінал бойовий, і я хочу привітати всіх наших уболівальників, усіх харків'ян, всю команду і окремо нашого президента Олександра Ярославського з черговим чемпіонством».

Після матчу Олександр Ярославський, який разом з сім'єю спостерігав за грою з трибуни стадіону ХТЗ, теж привітав команду: «Ми хочемо привітати «Олімп» з черговим чемпіонством. Сьогодні це єдина команда в Харкові, яка, дійсно, прославляє наш регіон. Всі діти нашого регіону, так і всієї країни повинні рівнятися на наших «олімпійців», на гравців «Олімпу». А 12 чемпіонських титулів – свідчення того, що робота поставлена системно. І ми будемо підтримувати «Олімп» всіма силами і, думаю, дуже довго».

Як відомо, Ярославський вже багато років опікає «Олімп» так само ефективно, як раніше «Металіст». За 11 років команда зібрала безліч трофеїв, стабільно лідирує в національній першості за різними версіями регбійних турнірів: 12 комплектів «золотих» медалей та 4 кубка України з регбі-15, 7 комплектів «золота» і 8 кубків з регбі-7. Окрім того «Олімп» є клубом-основою національної регбійної збірної України, а Валерій Кочанов – її головним тренером. І вже найближчим часом гравці команди проведуть дві відповідальні ігри, захищаючи честь України на міжнародному рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-