Російський прапор на Паралімпіаду проніс білоруський чиновник, а не спортсмен

Російський прапор на Паралімпіаду проніс білоруський чиновник, а не спортсмен

Укрінформ
Російська опозиційна журналістка Олена Риковцева висміяла пропагандистську істерику навколо винесення білорусами російського прапора на Паралімпіаді в Ріо.

Коментар з цього приводу вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

Зокрема, Риковцева зазначила, що ніс прапор чиновник, спеціально для цього "засланий" у колону паралімпійців, і назвала це "спільною операцією ФСБ РФ-КДБ РБ".

"Звичайно! Хто б сумнівався. Ніякий не спортсмен. Чиновник. Білоруський функціонер викинув (над собою) російський прапор. Спільна операція ФСБ РФ-КДБ РБ, не інакше. А пропаганда ніяк, ну ніяк не хоче розпрощатися з думкою, що це спортсмен", - написала вона.

За словами журналістки, російські канали поширюють інформацію, що "спортсмену" загрожує за це дискваліфікація. "Ось зараз по Р-24: "Стало відомо ім'я спортсмена, який проніс російський прапор на відкритті Паралімпіади! За це йому загрожує дискваліфікація!" От дурні. Дискваліфікація! 53-річному директору спортивного республіканського центру, якого в цю колону заслали зі спеціальним завданням)) Його ще й "білоруським паралімпійцем" зараз називає кореспондент! Здорового мужика, чиї спортивні здобутки закінчуються 1986-м роком", - обурилася Риковцева.

Вона також прокоментувала пропозицію віце-президента Паралімпійського комітету РФ нагородити цього "паралімпійця" орденом. "Який там орден?! Героя Росії! Не менше!" - написала журналістка.

Нагадаємо, на відкритті Паралімпіади в Ріо-де-Жанейро один з представників делегації Білорусі підняв прапор РФ всупереч забороні Міжнародного паралімпійського комітету. МПК почав розслідування інциденту і пообіцяв вжити дисциплінарних заходів.

Російські паралімпійці не змогли взяти участь в іграх через тимчасове відсторонення Паралімпійського комітету Росії (ПКР) на підставі доповіді незалежної комісії ВАДА про державну підтримку вживання допінгу в країні.

Після рішення про відсторонення спортсменів білоруська делегація пообіцяла пронести російський прапор на церемонії відкриття на знак підтримки, однак МПК прямо заборонив білорусам це робити, заявивши, що таку поведінку буде розцінено як політичний жест.

Фото: РИА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-