Росіянка Клішина знову у грі - після рішення арбітражу

Росіянка Клішина знову у грі - після рішення арбітражу

Олімпіада-2016
Укрінформ
Спортивний арбітражний суд задовольнив апеляцію росіянки Дар'ї Клішиної на заборону брати участь в Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Раніше російська спортсменка була усунена від участі в Іграх у Ріо на підставі інформації, отриманої від Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA).

Як зазначалось у заяві Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF), рішення відсторонити Клішину було прийнято у зв'язку з "інформацією, отриманою минулого тижня".

У неділю, 14 серпня, журналіст німецького телеканалу ARD і автор фільмів про допінг у Росії Хайо Зеппельт повідомив, що на двох пробірках з допінг-пробами спортсменки були виявлені подряпини, що свідчать про те, що їх незаконно відкрили. Крім того, один з аналізів містив ДНК не лише самої Клішиної, а й іншої людини.

Сама російська легкоатлетка на своїй сторінці у Фейсбуці назвала себе чистим спортсменом і заявила, що стала жертвою тих, хто винен у створенні системи спортивних маніпуляцій та її використанні з політичною метою.

Нагадаємо, Клішина - єдина з членів російської збірної з легкої атлетики, допущена на Олімпіаду в Ріо. Решта російських легкоатлетів були дискваліфіковані на підставі доповіді WADA про державну систему застосування допінгу у Росії.

Початок змагань зі стрибків у довжину, в яких виступить Клішина, запланований на 16 серпня.

Фото: ria.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-