РІО-2016. День 4. Текстова трансляція. Світоліна обіграла Вільямс!

РІО-2016. День 4. Текстова трансляція. Світоліна обіграла Вільямс!

Оновлюється
Укрінформ
В Ріо-де-Жанейро (Бразилія) 9 серпня розігрують чергові 15 комплектів нагород ХХХІ літніх Олімпійських Ігор.

Вітаємо, друзі! На літній Олімпіаді в Ріо продовжуються події головного спортивного дійства планети!

Сьогодні в Ріо проходять змагання в 23 видах олімпійських дисциплін. Переможці та призери Ігор-2016 визначаться в дев'яти видах спорту, у двох з яких на медалі розраховували українські спортсмени.

******************

06.00 – Ще один олімпійський день завершено. Україна не мала цього разу шансів на медалі. Наші надії Олена Костевич та Богдан Нікішин вибули задовго до фіналу. Натомість підняла усім настрій Еліна Світоліна, яка обіграла головну тенісну зірку Серену Вільямс і вийшла до чвертьфіналу! Чергові великі перемоги здобули американські плавці Майкл Фелпс, Кеті Ледекі та угорка Катінка Хошсу. У важкій атлетиці та стрибках у воду продовжують домінувати китайці. Збірна США стала чемпіоном у командній першості зі спортивної гімнастики.

05.55 – Остання золота медаль дня поїхала також до США. Американська четвірка на чолі з Майклом Фелпсом і Райаном Лохте не залишила жодних шансів суперника в естафеті 4х200 с вільним стилем. Друге місце очікувано у британців, а от на третьому несподівано опинились японці, випередивши потужну збірну Австралії.

05.40 – Чергова блискуча перемога угорки Катінки Хошсу. Сьогодні вона здобула «золото» на дистанції 200 м комплексним плаванням. Найближче до угорки підібралася Собхан-Мері О’Коннор з Велиобританії. «Бронза» у американки Медлейн Дірадо

05.30 – Коротенько про другий ігровий день на турнірі гандболістів. В останньому матчі дня Хорватія обіграла Аргентину 27:26. Після двох турів в групі А лідирують Франція і Данія, а в групі В – Німеччина і Словенія. 

05.05 – Кадр дня. Чад Ле Кло розуміє, що дістати Майкла Фелпса вже нереально.

04.55 – Новий жест від Фелпса: «Так хлопці, камон, і хто тут збирався зіштовхнути мене з трону?» 

04.35 – Великий Майкл Фелпс виграв свою 20 золоту олімпійську медаль! Американець виграв дистанцію 200 м батерфляєм, хоча на самому фінішу його ледь не дістав сенсаційний японець Масато Сакаї. «Бронза» у юного угорського таланта Томаша Кендереші.   

04.25 – Кеті Ледекі завойовує свою чергову золоту медаль в Ріо! Цього разу американка впевнено фінішувала першою на дистанції 200 м вільним стилем. Шведка Сара Шьострем була лише другою. Третє місце у австралійки Емми Макеон

04.10 – Подробиці нападу на журналістів. Під обстріл потрапив репортер з Білорусії.   

03.35 – Скандали в Ріо не вщухають. Цього разу нападу зазнав автобус для журналістів. 

03.15 – Завершується груповий турнір у футболісток. Збірна США на останніх секундах втратила перемогу в матчі проти Колумбії – 2:2. Втім, нічия не завадила американкам перемогти у своїй групі. У чвертьфінал на цей момент вже вийшли: США, Німеччина, Канада і Франція. 

03.05 – Китайці й надалі домінують на турнірі з важкої атлетики. Чергову золоту медаль для Піднебесної виграв Ши Жійонь у ваговій категорії до 69 кг. Його сума – 352 кг. «Срібло» у Даніяра Ісмайлова з Туреччини, «бронза» у Іззата Артикова з Киргизстану. 

02.40 – Менше двох годин до фіналів з плавання. Головні зірки сьогодні Майкл Фелпс та Кеті Ледекі. Фелпс попливе 200 м батерфляєм, а Ледекі – 200 м вільним стилем. Виклик американцям кинули європейці. Зупинити Фелпса спробують угорці Ласло Чех і Томаш Кендереші. У Ледекі інша грізна суперниця Сара Шьострем  зі Швеції. 

02.20 – Сайт Всесвітньої тенісної асоціації називає перемогу українки Еліни Світоліної на Сереною Вільямс шоком! 

02.05 – Так, це трапилось! Еліна Світоліна вперше у кар’єрі обіграла першу ракетку світу Серену Вільямс 6:4, 6:3 і вийшла до чвертьфіналу олімпійського турніру. На цій стадії українка завтра зіграє проти Петри Квітової з Чехії. Браво, Еліна!

01.25 – Еліна Світоліна бере перший сет у Серени Вільямс 6:4! 

01.15 – Черговий скандал на Іграх. Вода у басейні для стрибків виявилась підозрілого зеленого кольору.

01.05 - Головний тренер збірної України з фехтування Гарнік Давидян так прокоментував невдачу шпажиста Богдана Нікішина. «Ми сподіваємось на командний вид змагань. В індивідуалці розраховували на Богдана. В 1/8 він майже створив диво, коли програвав з чималою різницею і за дуже короткий час зумів зрівняти рахунок. Залишався лише один укол. Але програв на пріоритеті», - розповів він для сайту НОК України.

00:49 – Вболіваймо за нашу першу «ракетку» Еліну Світоліну, на яку чекає дуже важке випробування у третьому колі жіночого олімпійського турніру з тенісу – сама Сирена Вільямс. Скільки б гарних слів не говорила американка про нашу спортсменку, але саме вона є фаворитом в цій парі. Тим не менш, віримо в нашу Еліну.

Матч, до речі, щойно розпочався. 

00.30 – Жіноча збірна США зі спортивної гімнастики на чолі з неперевершеною Сімоною Байлз чемпіонки Ріо-2016 у командній першості.

00:21 – Американки тріумфували в командних змаганнях зі спортивної гімнастики, вони з солідним відривом майже в 8 очок обійшли у фіналі збірну Росії. Бронзові нагороди у китаянок, яким не вистачило якихось пів-балу, щоб випередити росіянок. 

00.15 – На жіночому футбольному турнірі завершується груповий турнір. Канада здобула вольову перемогу 2:1 над фаворитом збірною Німеччини. Канадки перші в групі і вийшли до чвертьфіналу.  

00.02 – Шпажист Сангйонг Парк з Південної Кореї буквально вирвав перемогу у угорця Гези Імре: програючи 12:14 він здобув 3 очки поспіль і став олімпійським чемпіоном. Бронзову нагороду отримав француз Гатьєр Грум`єр.  

23.50 – Дзюдоїст Хасан Халмурзаєв завоював третю золоту нагороду в доробок збірної Росії у вазі до 81 кілограму. У фіналі він здолав американця Тревіса Стівеса, а «бронза» дісталась японцю Таканорі Нагасі та спортсмену з ОАЕ Сергіу Тома.

23.20 – Щойно пройшов фінал у змаганнях з дзюдо серед жінок у вазі до 63 кілограмів, в яких перемогла словенка Тіна Терстен`як, вона здобула першу нагороду для своєї країни на цих іграх і відразу ж золоту. «Срібло» у француженки Кларіс Агбегнену, а бронзу отримують представниця Нідерландів Аніка Ван Емден та ізраїльтянка Ярден Гербі, яка, до речі, також «розмочила» лік нагородам для своєї країни.     

23:05 – Друге золото для китайських спортсменів за останні півгодини. Китайська пара синхроністок  Роулін Чен та Х`юксіа Лю вибороли золоті нагороди в стрибках у воду (10 метрів). Друге місце за малайзійським дуетом Юн Хунг Чеонг/Панделела Ріонг Памг, бронза у канадок Меган Бенфейто та Розелін Філіон.

22:59 – Подвійний рекорд! Тричі героїнею сьогоднішнього дня стала китайська важкоатлетка Вей Денг. Окрім того, що виборола золоту нагороду серед жінок до 63 кілограм, вона встановила новий олімпійський і світовий рекорди, піднявши загалом у всіх спробах вагу в 263 кілограмів! Браво!

«Срібло» у цих змаганнях здобула спортсменка з Північної Кореї Хйо Сім Чо, «бронза» у спортсменки з Казахстану Каріни Горічевої.

22.55 – Усейн Болт до Олімпіади готовий! Принаймні, до розважальної частини точно.

22.35 – Знайомтесь, нова олімпійська чемпіонка у стрільбі з пневматичного пістолету та просто красуня Анна Коракакі з Греції. 

22:27 – Гречанка Анна Коракакі завоювала свою другу олімпійську нагороду – цього разу золоту. Вона була найкращою у стрільбі з пістолета (25 метрів). «Срібло» у німкені Моніки Карш, бронзу до свого олімпійського доробку додасть швейцарка Хейді Дітхельм Гербер.

22:24 – Рафаель Надаль у другому колі чоловічого тенісного турніру без особливих проблем переграв італійця Андреаса Сеппі  6:3, 6:3. У наступному колі іспанець зустрінеться з французом Гіллесом Сімоном.  

22.20 – А це трійка найсильніших кіннотників на Іграх. В центрі чемпіон Ріо-2016 в триборстві німець Міхаель Юнг. Поруч призери – срібний Астьє Ніколя з Франції та бронзовий американець Філіп Даттон

22:10 – Баскетбол. Завершився черговий матч групи B, в якому бразильці з мінімальним рахунком переграли іспанців – 66:65. Наразі бразильці очолюють свою групу, а Іспанія після цієї поразки займає 5 сходинку, залишаючи позаду лише Нігерію. 

21.50 – Сенсація на жіночому тенісному турнірі. Один з фаворитів іспанка Гарбіне Мугуруса несподівано вщент програла Моніці Пуїг з Пуерто-Ріко 1:6, 1:6. 

21:45 – В слаломі на каное-одиночці щойно розіграли комплект нагород. «Золото» дісталось французу Денісу Гаргад Шануду, «срібло» у словака Матея Бенуса, на третьому місці японець Такуя Ханеда.

21:25 - Українець Олександр Тугарєв, який брав участь у 6 відбірковому заїзді віндсерферів, нажаль не фінішував.

20.50 - Плавання. Дмитро Оселедець не зміг пробитися до півфіналу на 200-метрівці брасом. 21-річний киянин у попередніх запливах показав лише 37-й час - 2 хвилини 15,19 секунди. Виграв кваліфікацію росіянин Антон Чупков (2.07,93).

20.45 - Водне поло. Завершилися матчі ігрового дня на груповому етапі у жінок. Китай - Угорщина - 11:13 (2:2, 4:4, 3:6, 2:1), Італія - Бразилія - 9:3 (1:1, 2:0, 3:0, 3:2), Іспанія - США - 4:11 (1:4, 1:3, 2:2, 0:2), Росія - Австралія - 4:14 (0:3, 1:5, 3:2, 0:4).

20.40 – Поки що головний тренд Олімпіади – це старі-добрі вакуумні банки і Майкл Фелпс. Виявляється, легендарний американець використовує «диво радянської медицини» для відновлення. А цей кадр облетів вночі усі світові медіа. Ось так Фелпс налаштовувався на півфінал 200 м батерфляєм. 

20.25 - Волейбол. Збірна Франції упевнено обіграла команду Мексики на груповому етапі чоловічого турніру. Рахунок зустрічі - 3:0 (25:18, 25:12, 25:22). У другому колі сьогодні також зіграють Італія - США, Польща - Іран, Куба - Єгипет, Бразилія - Канада.

20.16 -  В 0.45 за київським часом у третьому раунді тенісного олімпійського турніру харків'янці Еліні Світоліній доведеться пройти випробування лідером світового рейтингу Сереною Вільямс.

Перед грою американка наговорила безліч компліментів на адресу першої "ракетки" України.

"На нас чекає цікавий матч. Світоліна - прекрасна тенісистка. Вона молода і показує класну гру. Ми вже провели з нею кілька складних поєдинків, а тепер глядачі побачать ще один. Маю велику надію на перемогу, але при цьому завжди підтримую Еліну, адже вона просто чудова дівчина ", - заявила Вільямс.

20.10 - Баскетбол. У стартовій зустрічі четвертого ігрового дня баскетболістки Австралії перемогли команду Франції - 89:71 (21:19, 25:10, 23:21, 20:21) і очолили групу А. У жіночому турнірі сьогодні ще зіграють Бразилія - Білорусь та Туреччина - Японія. У чоловіків зійдуться Іспанія - Бразилія, Литва - Нігерія та Аргентина - Хорватія.

20.05 - Гандбол. У стартових матчах другого кола групового етапу гандболісти Катару поступилися команді Франції - 20:35 (13:16), а збірна Німеччини обіграла команду Польщі - 32:29 (16:14). Сьогодні пройдуть ще чотири поєдинкі: Туніс - Данія, Бразилія - Словенія, Єгипет - Швеція та Аргентина - Хорватія.

19.50 – Тим часом жодного дня на Олімпіаді в Ріо не минає без кримінальних новин.

19.45 - Хокей на траві. Завершилися три матчі четвертого ігрового дня попереднього етапу у чоловіків: Нова Зеландія - Іспанія - 2:3 (1:2, 1:0, 0:0, 0:1), Аргентина - Індія - 1:2 (0:1, 0:0, 0:1, 1:0), Німеччина - Ірландія - 3:2 (1:0, 0:1, 2:0, 0:1). На черзі ще три поєдинки: Голландія - Канада, Бразилія - Велика Британія, Бельгія - Австралія.

19.20 - Кульова стрільба. Олімпійська чемпіонка Олена Костевич не потрапила у фінал у стрільбі з малокаліберного пістолета з дистанції 25 метрів. Чотири роки тому на Іграх-2012 в Лондоні спортсменка з Чернігова завоювала в цьому виді "бронзу"...

Кваліфікацію упевнено виграла китаянка Цзінцзін Чжан - 592 очка (293+299), другу суму - по 584 очка - набрали Анна Коракакі з Греції (297+287) та грузинка Ніно Салуквадзе (289+295). Олена Костевич показала лише 22-й результат - 575 очок (292+283). У Лондоні у неї було 585 балів (293+292).

19.10 – На жаль, Богдан Нікішин припинив свої виступити в індивідуальних змаганнях з фехтування на шпагах. Сподіваємось тепер на командний турнір. 

18.55 - Стрільба з лука. Лідія Січенікова достроково вибула з боротьби за місце на олімпійському п'єдесталі. У матчі 1/16 фіналу індивідуальної першості спортсменка з Чернівців поступилася одному із лідерів світового рейтингу Чхан Хе Джін з Республіки Корея - 2:6 (27:28, 28:29, 28:26, 25:28). 

18.50 - Кінний спорт. Збірна Франції виграла олімпійське "золото" у командному турнірі у триборстві. Срібними призерами стали представники Німеччини, "бронза" дісталася збірній Австралії.

18.45 - Фехтування. Українські шпажисти достроково завершили виступ в індивідуальній першості. Услід за Дмитром Карюченком та Анатолієм Гереєм, програв і Богдан Нікішин, який поступився на стадії 1/8 фіналу Беньяміну Штеффену зі Швейцарії - 14:15. 

18.30 – Протистояння вчорашнього дня: американка Лілі Кінг проти росіянки Юлії Єфімової на дистанції 100 м брасом. Кінг обійшла Єфімову в басейні і перемогла у війні «переможних жестів». 

18.15 - Стрільба з лука. Лідія Січенікова у матчі 1/32 фіналу індивідуальної першості перемогла Хатуну Наріманідзе з Грузії - 7:1 (25:25, 25:24, 27:24, 28:27). В 1/8 фіналу спортсменка з Чернівців зустрінеться з одним із фаворитів олімпійського турніру Чхан Хе Джін з Республіки Корея.

17.45 - Водне поло. У стартовому матчі групового етапу квартету В у жінок збірна Китая поступилася команді Угорщини - 11:13 (2:2, 4:4, 3:6, 2:1). Збірна Італії у групі А перемогла команду Бразилії - 9:3 (1:1, 2:0, 3:0, 3:2).

17.35 - Фехтування. Услід за Дмитром Карюченком після першого ж бою в індивідуальній першості шпажистів змагання завершив Анатолій Герей, який в 1/16 фіналу програв швейцарцю Фабіану Каутеру - 9:15. Із українців турнір продовжує лише Богдан Нікішин, який після перемоги над китайцем Цяо Юньлон (15:11) зустрінеться в 1/8 фіналу з Беньяміном Штеффеном зі Швейцарії, який взяв гору над американцем Джейсоном Прайором - 15:14. 

17.30 - Нагадуємо медальний залік на цей момент. Україна в топ-20. У нас дві медалі - срібна та бронзова.

17.15 - Волейбол. На груповому турнірі у чоловіків збірна Росії програла команді Аргентини - 1:3 (18:25, 25:18, 18:25, 21:25). Південноамериканці очолили групу В.

17.10 – Найяскравіші вболівальники Ріо-2016.

17.00 - Розпочалися попередні бої боксерів у вагових категоріях до 60, 75 і понад 91 кг, а також матчі групового етапу з регбі-7 серед чоловічих команд.

16.25 - Фехтування. Богдан Нікішин успішно розпочав виступ в індивідуальній першості шпажистів. В 1/16 фіналу українець завдав поразки китайцю Цяо Юньлон - 15:11. Наступним суперником Нікішина буде переможець пари Джейсон Прайор (США) - Беньямін Штеффен (Швейцария).

16.05 - Розпочалися поєдинки групового етапу з пляжного волейболу, хокею на траві (Нова Зеландія - Іспанія, чоловіки), чвертьфінали у настільному тенісі, а також фінальні змагання у кінному спорті та дзюдо.

15.45 - Фехтування. Перша втрата української збірної в індивідуальній першості шпажистів. Дмитро Карюченко програв колумбійцю Джону Едісону Родрігесу - 7:15. На черзі перші бої інших українських фехтувальників - Богдан Нікішин в 1/32 фіналу протистоятиме китайцю Цяо Юньлон, а Анатолій Герей зустрінеться з Фабіаном Каутером (Швейцарія).

15.30 - Матчами жіночого групового етапу з футболу (Австралія - Зімбабве), водного поло (Китай - Угорщина) та чоловічих попередніх змагань з волейболу (Росія - Аргентина) і гандболу (Катар - Франція) розпочалися турніри з ігрових видів спорту четвертого дня Ігор-2016. Одночасно стартували змагання зі стрільби з лука у чоловіків та жінок, які проводять поєдинки 1/32 і 1/16 фіналу в індивідуальній першості.

15.00 - Кульова стрільба. Олена Костевич вже розпочала виступ у кваліфікації стрільби з малокаліберного пістолета з дистанції 25 метрів. Перша серія - 96 очок зі 100 можливих.

14.30 - Четвертий медальний день відкрили представники академічного веслування, у програмі яких втішні заїзди, чвертьфінали та півфінали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-