Португалія - чемпіон Європи з футболу

Португалія - чемпіон Європи з футболу

Укрінформ
Футболісти збірної Португалії виграли Євро-2016, перемігши у фінальному поєдинку господарів чемпіонату французів - 1:0.

М'яч на 81-тисячній арені "Стад де Франс" у Сен-Дені в овертаймі, на 109-й хвилині, дальнім ударом забив Едер у правий кут від голкіпера французів Уго Льоріса, повідомляє Укрінформ.

Характерно, що перемогу португальська команда здобула без свого знаного лідера світового футболу Кріштіану Роналду, який на 25-й хвилині через травму був змушений залишити поле.

Фінал XV чемпіонату Європи обслуговував 41-річний арбітр ФІФА з Англії Марк Клаттенбург, який у травні працював на вирішальному матчі Ліги чемпіонів УЄФА.

Це перший успіх португальців у Кубку Анрі Делоне. До цього піренейці зазнали фіаско від Греції (0:1) у фіналі домашнього Євро-2004. По три рази континентальну першість вигравали Іспанія та Німеччина, двічі - французи, по разу - СРСР, Італія, Голландія, Чехословаччина, Данія та Греція.

Цікаво, що на Євро-2016 Португалія лише одного разу перемогла в основний час. Після трьох нічиїх на груповому етапі у квартеті F з Ісландією (1:1), Австрією (0:0) та Угорщиною (3:3) португальці  в 1/8 фіналу у додатковій 30-хвилинці зуміли вирвати перемогу у Хорватії (1:0), а у чвертьфіналі в серії пенальті здолали Польщу (5:3; ігровий час - 1:1). Лише у півфіналі підопічні Фернанду Сантуша обіграли Вельс (2:0) за 90 хвилин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-