Паралімпієць отримав шість років в'язниці за вбивство подруги

Паралімпієць отримав шість років в'язниці за вбивство подруги

Укрінформ
Верховний суд Південно-Африканської республіки засудив паралімпійця Оскара Пісторіуса до шести років в'язниці за вбивство його подруги Ріви Стенкамп.

Про це пише Reuters.

Його визнали винним ще в грудні 2015 р., коли суд розглядав апеляцію на рішення нижчої інстанції.

Агентство підкреслює, що спортсмена одразу після вироку відправили до пенітенціарної установи.

При цьому мінімальний термін за умисне вбивство за законами ПАР становить 15 років. Проте цей термін може бути зменшений за певних обставин. Суддя пояснила, що дала спортсмену менше, оскільки батьки загиблої пробачили Пісторіуса.

До цього Пісторіуса засудили до п'яти років позбавлення волі за ненавмисне вбивство Стенкамп, але у в'язниці він провів близько року, вийшовши під домашній арешт. Прокуратура оскаржувала ненавмисність вбивства, вказуючи, що спортсмен вистрілив у двері чотири рази, усвідомлюючи, що це може позбавити людину життя.

Нагадаємо, дівчина Пісторіуса Ріва Стенкамп була вбита 14 лютого 2013 року. Легкоатлет убив свою подругу, прийнявши її за грабіжника і зробивши кілька пострілів у зачинені двері туалету. Дівчина отримала смертельні поранення в область голови, рук і грудей.

Оскар Пісторіус – шестиразовий чемпіон літніх Паралімпійських ігор, він почав виступати на цих спортивних змаганнях 2004 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-