Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Україна - Польща. Текстова трансляція

Україна - Польща. Текстова трансляція

Оновлено
Укрінформ
Онлайн-трансляція матчу чемпіонату Європи з футболу між національними збірними України і Польщі.

Україна - Польща

0:1

! Ну, от скінчились наші страждання на цьому Євро. У підсумку, три поразки, нуль очок, нуль голів. Провал, який ніхто не очікував. Чому так сталось? Очевидно, стрес великого турніру паралізував більшість гравців. Насамперед, лідерів. Далися взнаки і проблеми в середині команди, і прорахунку тренерського штабу. Детальний аналіз нашого виступу у Франції ще попереду. А поки що з нашої групи до наступного кола виходять Польща та Німеччина. Північна Ірландія набрала три очки і чекає коли скінчиться увесь груповий турнір.

ПОЄДИНОК ЗАВЕРШЕНО! Збірна України програла усі матчі на Євро-2016.

90+3 - Філіп Стажинський вийшов замість Міліка. 

90+2 - Романа Зозулю замінив Анатолій Тимощук.

90 - Арбітр компенсував 3 хвилини.

85 - Гарну комбінацію розіграли Бутко і Коваленко, але Крихов'як собою врятував поляків.

! 18:9 за ударами на нашу користь! Але що з того...

84 - Ярмоленко пробив метрів з 16-ти - м'яч спокійно забрав Фабьянський.

82 - Небезпечний удар Ротаня відбив польський голкіпер, проте на добивання український напад не встиг. Як завжди...

80 - Нарешті Зозуля пробив по воротах, але не сильно і не точно.

! Вперлись наші у польський мур. А тим часом сил та ідей у збірної стає дедалі менше.

75 - Мілік пробачив суперників, пробивши повз ворота з шести метрів!

! Пропущений м’яч негативно вплинув на українців. Багато втрат, багато непорозумінь між гравцями, забагато порушень.

73 - Віктор Коваленко вийшов замість Олександра Зінченка.

71 - Каміль Гросицький замінив Бартоша Капустку.

! У всіх трьох матчах на Євро нам забивали гравці, що виходили на заміну: за німців - Швайнштайнгер, за ірландців - Макгінн і ось зараз Блащиковськи за поляків.

64 - Удар Ярмоленка блокований. Форвард дійшов до лінії штрафного майданчика, проте пробити звідти не дали. М'яч потрапив у захисника.

! Залишається надія, що наші нарешті розлютяться. Ну, і сподіваємось, що якось відреагує наш тренерський штаб…

63 - І Коноплянка туди ж - "в молоко"...

61 - Зінченко не поцілив у площину воріт.

60 - Капустка пропустить наступний матч збірної Польщі за вже другу жовту картку, яку він отримав за грубу гру проти Ярмоленка.

57 - Степаненко не влучає у ворота!

! Черговий стандарт стає фатальним для збірної України. Цього разу ми не втримала суперників після розіграшу кутового.

54 - ГОЛ! Поляки відкрили рахунок. Автор голу Блащиковський, який відзначився після передачі Міліка. Помилка українського захисту...

!Цікаво, що Україна забивала бодай один гол полякам у всіх очних зустрічах.

46 - Україна розпочала другий тайм із центра поля. Ярмоленко заробив кутовий. Ротань виконав стандарт. Заміна у поляків: Петр Зелінський поступився місцем на полі Якубу Блащиковському.

! Грає збірна України розкуто, багато комбінує. Біля власних воріт наші добре стримують польський тандем Мілік – Левандовськи. Усі креативні півзахисники Ярмоленко, Ротань, Зінченко, Коноплянка класно рухаються і намагаються доводити до кінця атакуючі дії. Шкода, але м’яч ми так і не забили. Статистика першого тайму: удари 6:6, моменти 4:4, володіння м’ячем 60 на 40 на нашу користь. 83% наших передач точні.

ПЕРЕРВА.

45 - Лунає свисток про закінчення першого тайму.

41 - Нарешті суддя побачив грубість з боку поляків. Жовта картка Енджейчику, який умисно збив Ярмоленка.

39 - Коноплянка з близької відстані знову влучив у захисника! Асистував той же Бутко.

38 - Українці атакують, проте знову отримали попередження. Жовта картка - Олександру Кучеру.

36 - Ротань ледь не видав гольову передачу на лівий фланг в напрямку Коноплянки, який вривався б у вільну зону, але Ціонек встиг в падінні перервати цей пас.

! Наші лідери Ярмоленко та Коноплянка набагато краще контролюють м’яч ніж в попередні матчі. Поляки в соціальних мережах пишуть, що усі надії на легку перемогу зникли. Українці, а насамперед їх лідери, грають дуже сильно.

31 - Український захист блокував удар Йодловеця.

30 - Коноплянка обіграв Капустку і пробив у ближній кут - повз ворота.

25 - Капітан українців Руслан Ротань збив Бартоша Капустку, за що отримав жовту картку.

24 - "Україна, Україна!" - уболівальники української збірної  женуть улюбленців вперед. Відчувають підтримку "жовто-сині" і біжать вперед.

! За перші 20 хвилин українці зробили більше осмислених передач ніж за два попередні матчі. Чудово почуваються на позиції диригентів атак Ротань і Зінченко. Як наслідок – уже два гольові моменти. Статистично (як і "на практиці") Україна грає гідно: 60% володіння м’ячем, 85% точних передач, проти 79 у поляків. За моментами ми також мінімально переважаємо: 5:4.

23 - Зозулю збили у штрафному майданчику - арбітр мовчить...

21 - Левандовський пробив повз ворота з меж штрафного майданчика.

17 - Ротань пасом з центра поля вивів віч-на-віч з голкіпером Ярмоленка, але Андрій своєю улюбленою лівою ногою пробив на диво не точно.

16 - Ярмоленко у штрафному поляків падає як підкошений, здалося, що йому вдврили по ногах. Суддя не побачив пенальті. Експерти впевнені: Артур Енджейчик збив Ярмоленка, за що мав бути призначений 11-метровий

15 - Українці володіють м'ячем і намагаються створити щось попереду, зокрема на лівому фланзі, але до штрафного не вдається дійти поки "жовто-синім".

10 - Президент України Петро Порошенко палко вболіває за ніціональну збірну на трибуні марсельського "Велодрому".

9 - Зінченко зробив чудовий пас на Зозулю, удар якого блокували, м'яч відлетів до Ярмоленка, удар якого прийняв Міхал Паздан.

8 - Удар Коноплянки захисники заблокували.

6 - Ротань порушив правила на чужій половині поля.

4 - Мілік хвилиною тому не зміг забити сам, а тепер зробив передачу на Левандовського, який підставив ногу і м'яч пролетів вище воріт.

! До речі, під керівництвом Михайла Фоменко ми з поляками грали вже двічі, і два рази перемагали. Це було у відборі на ЧС-2014. Загальний рахунок по сумі тих двох матчів - 4:1. В обох матчах забивав Ярмоленко. Це обнадіює.

Пролунав стартовий свисток! Третій матч збірної України на Євро-2016 розпочався! Поляки розіграли м'яч у центрі.

Пролунали державні гімни Польщі та України. 

***************

21 червня 2016 року. Марсель (Франція). Стадіон "Велодром". Початок матчу о 19.00. Температура повітря +26 С.

Ласкаво просимо до міста Марсель на поєдинок группи С фінального турніру XV чемпіонату Європи з футболу, в якому зустрічаються збірні України та Польщі.

Стартові склади.

УКРАЇНА - Андрій П'ятов, Богдан Бутко, Євген Хачеріді, Олександр Кучер, Тарас Степаненко, Андрій Ярмоленко, Роман Зозуля, Євген Коноплянка, Руслан Ротань, Артем Федецький, Олександр Зінченко.

Головний тренер - Михайло Фоменко.

ПОЛЬЩА - Лукаш Фабьянський, Міхал Паздан, Артур Енджейчик, Тьяго Ченек, Томаш Йодловець, Аркадіуш Мілік, Роберт Левандовський, Гжегож Крихов'як, Каміль Глік, Петр Зелінський, Бартош Капустка.

Головний тренер - Адам Навалка.

АРБІТР - Свейн Моен (Норвегія). 

******************

Перемога замість вибачень. Як збірній гідно залишити Євро-2016

Усі ми напередодні Євро-2016 вважали матч між Україною та Польщею безкомпромісною сутичкою за другу сходинку в групі. На жаль, усе так склалось, що для нас гра проти сусідів перетворилась на спробу повернути собі самоповагу. Всього на всього. 

У це слабо віриться, але з турнірної точки зору поєдинок в Марселі втратив ледь не 99%. Ми вже без шансів аби вийти з групи. Для поляків результат також відійшов на другий план. Друге місце вони втратять лише якщо програють нам, а Північна Ірландія сенсаційно обіграє Німеччину. Зрозуміло, що команда Адама Навалки не збирається дарувати нам гру. Так можна втратити переможний тонус і посваритися з власними вболівальниками. Втім, декому польські тренери цілком могли дати перепочинок. 

Скажімо, журналісти радили залишити в запасі Піщека, Гросіцки, Капустку, Мачиньски та Пешко, аби вберегти їх від дискваліфікації. Справа в тому, що усі вони «на картці», а з нами цілком могли отримати ще одного «гірчичника». Крім цього, експерти пропонували Навалці не випускати проти України лідерів - Криховяка та Левандовськи. Мовляв, хай побережуть сили та ноги на 1/8 фіналу. Головний тренер «біло-червоних» дійсно думав про ротацію, але навряд чи наважився випускати другий склад.

На тлі кадрових роздумів суперника, наші проблеми перед матчем і сумніші, і глобальніші. Насамперед, де гравцям знайти мотивацію? Так, усі розповідали про гордість, престиж, професійне ставлення до справи. Будемо сподіватись, що усі ці розмови не порожні балачки. Так само, як і бажання футболістів гідно зіграти для Михайла Фоменка. В Марселі збірна востаннє гратиме під його керівництвом, а прощатися бажано на позитивній ноті.

Окрім мотивації потрібно ще й розуміти, як і з ким перемагати Польщу. Впевнені, що навіть в останньому матчі Фоменко не зрадить перевіреній тактиці та складу. Тому гратимемо обережно, другим номером і на контратаках. Часу і бажання вигадувати щось ні в кого немає. А отже, знову сподівання на «просвітлення» Ярмоленка і Коноплянки, та щасливий постріл від Ракицього.

Зміни у складі збірної якщо і будуть, то мінімальні. З перших хвилин можуть вийти Бутко, Кучер, Ротань і навіть Будківський. Поява останнього - не жарт. Форвард з ростом 196 см то логічний вибір, коли твоя збірна починає зациклюватися на самих навісах.

Насправді, головна наша мета в матчі проти Польщі - виправити загальне враження від турніру. Замість того аби мільйон разів вибачатися в інтерв'ю краще один раз взяти, та перемогти «гонорову» збірну Польщі.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-