На велогонку Race Horizon Park в Київ приїде рекордна кількість іноземних команд

На велогонку Race Horizon Park в Київ приїде рекордна кількість іноземних команд

Укрінформ
Взяти участь у міжнародній велогонці Race Horizon Park 2016, яка відбудеться на Дні Києва 27-29 травня, приїде рекордна кількість учасників - 28 команд, у тому числі 17 іноземних.

Велогонка має понад 60-річну історію а в міжнародному статусі відбудеться в Києві вже вп'яте, повідомили Укрінформу в Оргкомітеті Race Horizon Park.

"Якщо чотири роки тому до нас на гонку приїжджало 12 команд з восьми країн, то на Race Horizon Park 2016 їх в рази більше, а їх рівень вже доріс до проконтинетального. І їх було би ще більше, але ми відмовляли багатьом, бо за регламентом велогонки кількість велосипедистів на трасі не може перевищувати 200 осіб. З міркувань безпеки ми припинили приймати заявки від команд, яких цього року була просто рекордна кількість. Ми довели світовій велосипедній спільноті, що Race Horizon Park - це серйозні змагання, в яких престижно взяти участь", - пояснив голова організаційного комітету велогонки Race Horizon Park, президент Федерації велоспорту України Олександр Башенко.

На сьогодні серед учасників трьох одноденних чоловічих гонок Race Horizon Park 2016 заявлено 28 команд: Amore & Vita - Selle SMP (Італія-Україна), Astana City (Казахстан), Belarus National Team, Minsk Cycling Team (Білорусь), Bliz-Merida Pro Cycling (Швеція), Dynamo Palmira Weltour (Ізраїль), Equipe CMI (США), Jilun Shakeland Cycling Team (Китай), Національна Збірна Сербії, Mostostal Pulawy (Польща), Wibatech Fuji Zory (Польща) Synergy Baku Cycling Project (Азербайджан), Team Kuota C. Paulino (Іспанія), Team Lvshan Landscape (Китай), Team Novo Nordisk Development Team (США), Team Roth (Швейцарія), а також українські: "Промінь", Comanche, Збірна України, ISD - JORBI Continental Team, Osdysshor, Merida, Kolss-BDC Team, SK Olimp Rovno, Poltava Region, Atlet, Kyiv Region.

Серію міжнародних велогонок Race Horizon Park 2016 буде обслуговувати один із найдосвідченіших і найтитулованіших суддів Міжнародного союзу велосипедистів (UCI) комісар з Нідерландів Мартін Брюйн, який уже приїжджав судити велогонки в Україні.

"Коли я судив минулого року велогонку в Одесі, це був великий досвід для мене. Я був уперше в Україні і мене вразила прекрасна організація, особливо те, що стосується питань безпеки. Мої очікування від Race Horizon Park не менші: дуже добре організована гонка, високий рівень безпеки та захопливі змагання!" - заявив Мартін Брюйн. 

"Україна - країна з багатющими і багаторічними велосипедними традиціями, гонки у вас дуже сильні, збирається пристойний склад. Для нас це високий рівень, а ми хотіли би навчатися на міжнародних гонках високого класу. Це перша і основна причина, з якої ми хочемо брати участь у вашій гонці", - пояснив Гліб Гройсман, тренер команди Team Novo Nordisk Development (США) - унікальної команди, усі спортсмени якої мають діагноз діабет, але змагаються на рівних з іншими.

Новинкою цього сезону Race Horizon Park стане п'ятнична траса велогонки, яка вперше пролягатиме за Києвом у районі с. Чабани і Одеської траси. Великим досягненням є проведення вперше в історії України міжнародних велозмагань для жінок - Horizon Park Women Challenge і VR Women ITT, які відбудуться в рамках велогонки Race Horizon Park 2016. 

Велогонка Race Horizon Park проходить за підтримки Федерації велоспорту України, КМДА, Міністерства молоді та спорту України, КОДА та Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-