ЧС-2016 з хокею: Фінляндія, як зазвичай, перемагає Росію в плей-оф

ЧС-2016 з хокею: Фінляндія, як зазвичай, перемагає Росію в плей-оф

Фото, відео
Укрінформ
Збірна Росії продовжила сумну для себе традицію і знову не змогла виграти на домашній першості світу з хокею. У фіналі, як і 9 років тому, зіграють Фінляндія і Канада.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На півфінали в суботу всі чотири команди переїхали до Москви. Матч Фінляндія – Росія почався швидким голом Широкова. І в першому періоді Росія перевершувала фінів, які не одразу отямилися. Натомість другий період, на думку героя цього матчу фінна Себастьяна Ахо (два голи), став найкращим у виконанні його команди на турнірі. Ахо і Юссі Йокінен (одна закинута шайба) перевернули хід матчу.

 

Слід сказати, що незважаючи на попередження Директорату Міжнародної федерації хокею (IIHF) на адресу Оргкомітету ЧС-2016 у Москві на грі Фінляндія-Росія в залі знову з'явився російський триколор з написом «Севастополь». Більш того, диктор знову на весь стадіон назвав це місто серед російських міст, звідки приїхали вболівальники на матч. IIHF поінформована про чергове порушення принципу «суворого політичного нейтралітету» організаторами турніру в Москві.

 

На післяматчевій прес-конференції Карі Ялонена і Олега Знарка російський тренерський штаб, засмучений поразкою, а також деякі російські журналісти, які відвикли від гострих питань, неадекватно сприйняли запитання кореспондента Укрінформу.

У другому матчі дня очікували більш-менш легку перемогу сильної канадської команди над молодою збірною США. Але все вийшло навпаки. Рахунок розвивався за принципом гойдалок: 1:0; 1:1; 2:1; 2:3. І все-таки в результаті більш досвідчені канадці перемогли – 4:3. Однак "американські студенти" заслуговують особливої подяки за те, що до останніх секунд тримали зал і суперника-сусіда в напрузі.

Матч за третє місце Росія-США і золотий фінал Фінляндія-Канада - в неділю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-