ЧС-2016 з хокею: «американські студенти» знову піднесли сюрприз

ЧС-2016 з хокею: «американські студенти» знову піднесли сюрприз

Укрінформ
На три чверті чвертьфінали чемпіонату світу з хокею закінчилися, як очікувалося. І лише молода команда США зуміла здивувати всіх.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У першому чвертьфіналі в Москві «американські студенти» обіграли міцну Чехію, яка зайняла перше місце в Групі А. Проти молодої збірної США було багато чого. Наприклад, відсутність групи підтримки, в той час, як за чехів були не лише їхні вболівальники, але і російська частина залу, якій все одно за кого вболівати, тільки б «проти Америки». Але американці були зібрані, уважніші, звели внічию основний час і овертайм 1:1. А по буллітам перемогли. Героєм матч став 18-річний Остон Меттьюз, якому пророкують перший номер на драфті НХЛ. Він і зрівняв рахунок, і виконав переможний булліт.

Паралельно в Пітері йшов чвертьфінал Фінляндія-Данія. Данські тележурналісти, що залишилися в Москві, створили ноу-хау: склеїли картонний щит, щоб відгородитися від місцевого матчу, і по монітору дивилися гру з Петербурга. Приводів радіти у них було не багато. При рахунку 0:2 Еллер відквитав одну шайбу. Але потім виконували соло тільки фіни – 1:5.

Увечері Росія вийшла на гру з Німеччиною так, ніби вже перемогла, і повністю провалила перший період. Спочатку шайбу закинув Раймер. А на останній хвилині після затяжної атаки німців шайба влучила у штангу. І це був вирішальний момент зустрічі. У другому періоді росіяни прийшли в себе і переламали хід гри - 4:1.

Вечірній пітерський матч, що очікувався як головний, виявився самим безнадійним для однієї з команд. Шведи нічого не могли протиставити потужним канадцям 0:6.

Півфінали – у суботу. Фінляндія – Росія (16:15). Канада – США (20:15).

Матч за третє місце і фінал - у неділю. Росія мріє про фінал з Канадою. Але фіни – традиційно самий незручний суперник для росіян (у матчах плей-офф), тому вони так само всерйоз розраховують на перемогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-