Виплати переможцям Паралімпіад зрівняють з олімпійськими - Жданов

Виплати переможцям Паралімпіад зрівняють з олімпійськими - Жданов

Укрінформ
Суми преміальних для українських спортсменів, які завоюють медалі на Паралімпіаді, будуть збільшені.

Про це повідомив міністр молоді та спорту Ігор Жданов під час прес-конференції в Укрінформі, присвяченій відкриттю виставки «Люди необмежених можливостей».

«Міністерство фінансів завізувало проект постанови Кабінету міністрів України про збільшення суми преміальних для українських спортсменів - паралімпійців і дефлімпійців та їх тренерів до рівня олімпійців», - сказав Жданов, уточнивши, що збільшення буде здійснюватися поступово.

За його словами, в даний час сума виплат для олімпійців у кілька разів більше, ніж для спортсменів з інвалідністю.

Міністр підкреслив, що українські спортсмени з інвалідністю успішно складають конкуренцію своїм колегам з інших країн, займаючи високі місця на змаганнях і в неофіційному заліку за кількістю завойованих нагород на посідаючи. Тому зрівняння сум винагороди буде справедливим, вважає він.

Нагадаємо, в Сочі-2014 українські паралімпійці завоювали 25 медалей. Тоді преміальні виплати становили: 800 тис. грн за «золото», 550 за «срібло» та 280 за «бронзу».

Водночас українським олімпійцям вдалося взяти в Сочі лише дві медалі - «золото» в жіночій естафеті з біатлону та «бронзу» в спринті. За «золото» держава виплатила $125 тисяч, за бронзу - $55 тисяч. Слід уточнити, що призові паралімпійцям рахують у гривнях, а олімпійцям - в доларах.

Цікаво, що країни - визнані лідери Олімпіад зазвичай платять своїм спортсменам невеликі суми, оскільки ті непогано заробляють на комерційних стартах і отримують пристойну фінансову підтримку від держави.

Так, американці платять за "золото" $25 тисяч, німці - $20 тисяч, Норвегія, Хорватія та Швеція винагород взагалі не виплачують.

ХV Паралімпійські ігри відбудуться в Ріо-де-Жанейро відразу після Олімпіади, у вересні 2016 року.

Фото на першій сторінці: Володимир  Кармінський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-