ЧС-2016 з хокею: окозамилювання з квитками, інкогніто з влади і горілка в VIP-ложі

ЧС-2016 з хокею: окозамилювання з квитками, інкогніто з влади і горілка в VIP-ложі

Фото
Укрінформ
Дев'ятий день чемпіонату світу з хокею запам'ятається надзвичайно дивним твердженням організаторів, озвученим президентом Міжнародної федерації хокею (IIHF) Рене Фазелем.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В оргкомітеті росіяни нас запевняють, що всі квитки продані. Ми не можемо контролювати всіх людей, щоб вони приходили і заповнювали свої місця. Все продано, це точно», - сказав Фазель журналістам у суботу.

Раніше 26 квітня організатори повідомляли, що продано 80% квитків на матчі турніру, в тому числі всі квитки на матчі за участю збірної Росії. І 14 травня прозвучало така, легка щодо спростовуння заява. Щоб переконатися в цьому, достатньо зайти на офіційний сайт з продажу квитків (за посиланням видно, що на матчі господарів турніру квитки також ще є).

Швидше за все, дані, наявні на сайті, також не цілком об'єктивні, оскільки частина квитків надана за бартером спонсорам турніру, і в реальності місця не заповнюються. Можливо, заява Фазеля пов'язана ще і з тим, що влада зобов'язала якісь російські установи, підприємства викупити значну частину квитків. (Раніше були повідомлення, що заповнюваність трибун на нинішньому чемпіонаті - одна з найгірших у XXI столітті. Тому, судячи з усього, тепер організатори турніру вирішили таким чином підправити статистику).

У денному матчі в групі А грали близькі сусіди Швеція і Норвегія. Хоча шведи явно вищі класом, але ці ігри для них завжди проходять непросто. Так було і цього разу. За три хвилини до кінця гри за рахунку 1:3 норвежці замінили воротаря. Одну шайбу забили 2:3. Була Норвегія близька до того, щоб зрівняти рахунок, але третя шайба були запхнута в сітку вже після свистка судді через зрушені ворота.

У другому матчі дня зустрічалися Росія і Швейцарія. Судячи з присутності богемних зірок, посилених нарядів поліції у фойє і присутності людей, схожих на працівників ФСО (Федеральна служба охорони), на матчі інкогніто були високопоставлені персони. Росія впевнено перемогла 5:1. Однак перша (точно) і четверта (можливо) шайби були закинуті з порушенням правил. У другому періоді 511 секторі демонструвався російський прапор з написом «Крим» на ньому. (Можливо, Федерація хокею України варто уточнити, чи не суперечить це регламенту проведення турнірів під егідою Міжнародної федерації хокею IIHF). Після перемоги Росії офіціанти розносили у VIP-ложі палацу спорту 0,7-пляшки горілки.

Матч Казахстану та Латвії, які перебували на останніх місцях в московській групі, швидше за все, вирішив їх подальшу долю. Вигравши у впертій боротьбі 2:1, латвійці тепер можуть помріяти і про чвертьфіналі. Казахам ж знову треба думати про те, як не вилетіти з топ-дивізіону.

У Петербурзі Угорщина, яка вважалася аутсайдером, пішла з останнього місця в Групі В, впевнено обігравши Білорусь 5:2. Фінляндія спокійно переграла Францію 3:1, а Канада ще більш впевнено, 5:0, Словаччину, яка після травми кількох ключових гравців, схоже, може забути про чвертьфіналі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-