ЧС-2016 з хокею: міграції вболівальників і «війна прапорів»

ЧС-2016 з хокею: міграції вболівальників і «війна прапорів»

Фото
Укрінформ
Восьмий день чемпіонату світу з хокею ознаменувався приїздом додаткової порції гравців НХЛ, фанів, а також міграцією вболівальників між Москвою і Петербургом.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Москву потягнулися перші вболівальники в хокейних светрах збірних Канади і Німеччини, які грають в Петербурзі. Очевидно їм приїлися матчі групи В, і вони вирішили ознайомитися з командами групи А, яка грає в Москві. Також у передостанній вік-енд чемпіонату, на вирішальні матчі приїхала велика група підтримки з Латвії зі своїм грізним зброєю - барабанами, які задають нові ритми грі.

У денному матчі в групі А в Москві чехи спокійно, хоч і потроху обігравали Казахстан 2:1. А коли казахстанці випустили замість воротаря шостого гравця, відправили у порожні ворота третю шайбу.

У другому матчі в Москві була цікава, напружена гра між Латвією та Данією. Знову, вже вкотре, справа дійшла до булітів. І знову Латвія програла, незважаючи на гучну підтримку колективу барабанщиків.

У Петербурзі США впевнено обіграли аутсайдера, Угорщину 5:1. Шайбу престижу вперті мадяри змогли закинути лише за дві хвилини до кінця. А Німеччина перемогла Білорусь 5:2. Можливо, вболівальники, які поїхали до Москви, пошкодували, що не залишилися на такий яскравий матч своєї команди (цікаво, що перед цим у попередніх турах обидві ці команди обіграли сильну збірну Словаччини).

У суботу, 14 травня, пройдуть одразу шість матчів. Очікується, що у грі Росія-Швейцарія (16.15) на лід вийде підкріплення гравців з НХЛ: Олександр Овечкін, Дмитро Орлов, Євген Кузнєцов з "Вашингтона", який вилетів з Кубка Стенлі.

Ймовірно, вирішальний для їх турнірній долі стане матч, який проведуть Казахстан і Латвія. Цікава деталь – між єдиним, вузьким пішохідним мостом з Парку легенд і на шляху до станції метро "Автозаводська" стоїть готель, де живуть казахські вболівальники. За вікном на другому поверсі у них з 10 травня був вивішений національний прапор, до якого прикріплювали слова звернення до перехожих уболівальникам. Так ось, у п'ятницю прапор зі став вже звичного місця був прибраний. І це природно. Росія, починала спецоперацію «Російська весна» на Південному сході України з «війни прапорів» до чужих прапорів на своїй території ставиться досить болісно. Тут, до речі, варто згадати, що саме 6 травня, в день старту ЧС-2016, невідомими особами при повній бездіяльності поліції був прибраний прапор України з даху Українського культурного центру на Арбаті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-