ЧС-2016 у Москві та Петербурзі: хороший хокей, відвідуваність - дуже низька

ЧС-2016 у Москві та Петербурзі: хороший хокей, відвідуваність - дуже низька

Укрінформ
Після п'яти днів чемпіонату світу команди зіграли однакову кількість матчів і тепер можна підвести різні проміжні підсумки.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У групі А у Москві Швейцарія втретє закінчила основний час матчу внічию. Але цього разу у вівторок вона вперше зуміла вирвати перемогу в овертаймі – у Данії - 3:2. Казахстан поступився Норвегії - 2:4.

У Петербурзі нарешті дочекалися несподіваного результату. Німеччина більш ніж впевнено обіграла Словаччину – 5:1. А ось дебютант Угорщина в черговий раз програла, на цей раз Франції - 2:6. Однак вболівальники з санкт-петербурзької української діаспори розповідають, що збірна Угорщини стала улюбленцем публіки. Поступаючись всім у класі, вони борються до кінця і ні в одному матчі не пішли без закинутої шайби. По-друге, існує дивне єднання вболівальників та команди – взаємне вітання, піднесений спів гімну.

Турнірне становище команд після трьох турів наступне.

Група А. 1. Чехія - 8 очок (3 матчі); 2. Росія - 6 (3), 3. Швеція - 5 (3); 4. Норвегія - 5 (3); 5. Швейцарія - 4 (3); 6. Данія - 4 (3); 7. Казахстан - 2 (3); 8. Латвія - 2 (3).

Група 1 Ст.. Канада - 9 (3); 2. Фінляндія - 9 (3); 3. Словаччина - 6 (3); 4. Франція - 5 (3); 5. Німеччина - 4 (3); 6. США - 3 (3); 7. Білорусь - 0 (3); 8. Угорщина - 0 (3).

Організатори також починають підбивати підсумки і з продажу квитків. Тут московсько-петербурзький чемпіонат у явних аутсайдерах - він один з найгірших в новому столітті. Середня відвідуваність близько 5,5 тис. Це приблизно вдвічі менше, ніж було в Мінську-2014 і в Остраві-Празі-2015, що свідчить про повний провал маркетингової політики росіян. В умовах кризи ціни на квитки завищені (від $100 на найпопулярніші матчі).

Спочатку організатори запевняли, що квиткова програма буде доступною і турбуватися про заповнення арен не варто. Але потім після всеросійського урізання бюджету було заявлено, що високі ціни на квитки – єдина можливість хоч якось повернути витрати на дороге будівництво величезної нової арени в московському «Парку легенд» (при тому, що до 2007 року вже був побудований «Мегаспорт»). Однак ці надії не виправдовуються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-