Платіні подасть у відставку на найближчому конгресі УЄФА

Платіні подасть у відставку на найближчому конгресі УЄФА

Укрінформ
Мішель Платіні піде у відставку з посади президента Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА).

Про це він повідомив у понеділок, 9 травня, через своїх адвокатів, коли стало відомо, що Спортивний арбітражний суд (CAS) залишив у силі рішення про його усунення від футбольної діяльності. При цьому CAS скоротив термін усунення з 6 до 4 років, а також понизив розмір штрафу з 80 до 60 тисяч швейцарських франків(з 72,4 до 54,3 тисячі євро).

"Платіні має намір офіційно подати у відставку на найближчому конгресі УЄФА. На сайті організації відзначається, що останній конгрес пройшов 3 травня у Будапешті, а наступний відбудеться тільки у 2017 році в Гельсінкі. Правда, члени організації можуть скликати позачергові збори. Поточний мандат Платіні на посаду президента УЄФА закінчується у 2019 році", - йдеться у повідомленні

Наприкінці вересня 2015 року органи юстиції Швейцарії відкрили справу проти глави ФІФА Йозефа Блаттера за підозрою у тому, що він незаконно перевів два мільйони швейцарських франків Платіні у 2011 році. Обидва чиновники стверджують, що гроші пішли на оплату консультаційних послуг, які Платіні надавав ФІФА з 1999 по 2002 рік. Арбітражний суд розцінив отримання цих грошей як конфлікт інтересів.

Наприкінці 2015 року Арбітражна палата комітету з етики ФІФА усунула Блаттера і Платіні від футболу на вісім років. Апеляційний комітет ФІФА пізніше скоротив з восьми до шести років термін їхнього усунення від футбольної діяльності. Спортивний арбітражний суд був останньою інстанцією, де можна було оскаржити це рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-