Лілія Подкопаєва: Вірю, в Ріо українські гімнасти не підведуть

Лілія Подкопаєва: Вірю, в Ріо українські гімнасти не підведуть

Укрінформ
8 квітня у Київському театрі оперети відбудеться ювілейна десята церемонія "Герої спортивного року". Сьогодні її організатори - Українська академія спорту разом з НОК та Мінмолодьспорту - провели голосування і назвали лауреатів 2015-го у різних номінаціях.

Один з "академіків" - олімпійська чемпіонка Атланти Лілія Подкопаєва після церемонії голосування поговорила з кореспондентом Укрінформу.

- Ваша думка про "Героїв спортивного року". Наскільки ця церемонія важлива для українського спорту?

- Такому заходу я виставляю найвищу оцінку. Ця церемонія - єдина у спортивній індустрії нашої країни. Ми зобов'язані цінувати і вшановувати наших спортсменів, чемпіонів. Знаєте, у порівнянні з іншими сферами діяльності, інформації про спорт не так вже й багато в нашому медіа-просторі. І така подія - ще одна нагода, чудовий майданчик для того, щоб розповісти про тих людей, які захищають честь нашої країни на міжнародному спортивному рівні. Це наша гордість! Ми зобов'язані про них говорити - молоде покоління повинно виховуватися й навчатися на прикладі тих, хто зміг досягти видатних успіхів.

- Серед номінантів церемонії, як і в минулі роки, є гімнасти ...

- Звичайно, я завжди радію з цього приводу. Гімнастика, поряд з легкою атлетикою, вважається королевою спорту. Вона дала нашій країні дуже багато олімпійських медалей. Це імена, які зробили Україну справжньою спортивною державою. Завжди радісно бачити на подіумах гімнастів. Нинішній стан речей не надто сприяє завоюванню нагород - більшість гімнастичних залів сьогодні зачинені, працюють одиниці. А ті, що залишилися, яж ніяк не можна назвати залами. Проте, попри все, наші гімнасти виходять на міжнародні помости і привозять медалі. Дуже потрібна підтримка на державному рівні. Розумію, що сьогодні ситуація нелегка, йде війна, спорт стоїть далеко не на першому місці.

- Скоро Олімпійські ігри... Як ви оцінюєте шанси наших гімнастів в Ріо-де-Жанейро?

- Звичайно, сподіваюся і вірю в Олега Верняева, Ігоря Радівілова. Вони демонстрували добрі результати протягом передолімпійського циклу. Впевнена, що хлопці зможуть гідно показати себе й на Олімпіаді в Ріо. Проте, давати якісь прогнози - такої сміливості я на себе не візьму. Спорт є спорт. Тут може статися все, що завгодно. Найголовніше, хлопцям потрібно зберегти своє здоров'я до Ігор. Зараз вони перебувають у прекрасній формі, чудово натреновані. Іхнє завдання - все це утримати, зберегти й примножити. Буду тримати за них кулаки. Вони справжні бійці і мають впоратися з усіма труднощами, з адаптацією і акліматизацією, стресовими ситуаціями, які завжди неминучі на Олімпійських іграх.

- Чим ви сьогодні займаєтеся?

- Уже протягом 19 років даю майстер-класи за кордоном, в США. Хоча і в Україні виступаю з лекціями, проводжу майстер-класи, але не часто. Вірю, настане такий час, що це буде ціла ідеологія - виховувати нашу молодь на прикладах спорту. Як бачите, все моє життя, як і раніше, пов'язана з гімнастикою. Я суддя міжнародної категорії, частий гість на різних спортивних фестивалях. Але в першу чергу я - мама. Діти, а у мене їх двоє, вимагають дуже багато уваги і відповідальності з боку батьків. Тому, на сьогодні це найголовніша моя робота.

Фото: glamurchik.tochka.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-