Матч за шахову корону: старт іспанській партії дали Вакарчуки

Матч за шахову корону: старт іспанській партії дали Вакарчуки

Фото
Укрінформ
Фронтмен групи «Океан Ельзи» поступився правом почесного першого ходу за Марічку Музичук у черговій партії Матчу за світову шахову корону своєму батькові, який 6 березня відзначає день народження.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Екс-міністр освіти та колишній ректор Франкового вишу Іван Вакарчук дав старт іспанській партії, яку вже вдруге за львівську зустріч розігрують спортсменки. Сам співак зробив хід білими за Хоу Іфань.

«Це спортсменки дуже високого рівня, тому в цьому матчі виграє та, яка більше прагнутиме перемоги. Бажаю, щоб це була Марічка Музичук», - зазначив Святослав Вакарчук.

Співак уже встиг порозмовляти з Хоу Іфань, яка вкотре зазначила, що їй сподобався Львів. Раніше шахістка із Піднебесної розповідала журналістам, що у вільний час подовгу гуляє старовинними вулицями Львова і навіть запримітила на них декілька ресторанів китайської кухні, які збирається неодмінно відвідати.

Раніше право виконати почесний перший хід у партії отримали Андрій Садовий, 6-річна Калина Фурманова, Ярослав Грибальський, Валерій Сушкевич, Ігор Юхновський та 11-класник Андрій Рабець.

У Львові триває Чемпіонат світу з шахів серед жінок. У боротьбі за звання шахової королеви світу зійшлись українка Марія Музичук та китаянка Хоу Іфань. Чемпіонат розпочався 2 березня і триватиме до 18 березня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-