Путін особисто прикрив атлетів, що попалися на допінгу - WADA

Путін особисто прикрив атлетів, що попалися на допінгу - WADA

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін міг впливати на приховування позитивних допінг-проб російських легкоатлетів.

Про це повідомляє AP, посилаючись на нову опубліковану частину доповіді Всесвітнього антидопінгового агентства WADA.

Путіна пов'язувала дружба з президентом Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) Ламіном Діаком. Юрист IAAF особисто передавав Діаку дані про позитивні допінг-проби російських спортсменів. Одного разу запитав, що той збирається робити. Діак відповів юристові, що перебуває у «тяжкій ситуації, яку може вирішити лише Володимир Путін». У доповіді сказано, що після цього ніхто з дев'яти російських атлетів не взяв участі у змаганнях, проте і справи їхні не було розслідувано.

У доповіді WADA також йдеться, що у 2012 році в Москві пройшла зустріч з якимсь консультантом із російського телебачення. На зустрічі обговорювалася проблема з ціною у шість мільйонів доларів на права для російського телебачення на трансляцію чемпіонату світу з легкої атлетики. Пізніше вартість прав несподівано зросла до 25 мільйонів доларів, що може свідчити про корупційну складову.

Нагадаємо, 9 листопада у Женеві було представлено першу частину доповіді WADA. У ній російських легкоатлетів звинуватили в порушеннях антидопінгових правил. Комісія WADA рекомендувала IAAF усунути спортсменів від участі у змаганнях. Міністр спорту Віталій Мутко спростував звинувачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-