ФФУ назвала п'ять команд, які можна перевести до вищої ліги

ФФУ назвала п'ять команд, які можна перевести до вищої ліги

Укрінформ
Федерацiя футболу України запропонувала варiант, за яким у наступнiй першостi виступить не 14 i навiть не 12 команд, а 16.

Про це повідомив виконавчий директор ФФУ Володимир Генiнсон.

"Наша позицiя така, що ми б хотiли представити якомога бiльше регiонiв. У нас найбiльша в Європi країна, ми не можемо грати тiльки представниками центру. Будемо наполягати i просити розширити Прем’єр-лiгу до 16 команд", - цитує його Чемпіон.

ФФУ має намiр залучити до елiтного ешелону п’ять клубiв Першої лiги: "Зiрку", черкаський "Днiпро", харкiвський "Гелiос", марiупольський "Iллiчiвець" та київський "Оболонь-Бровар".

Цей крок обурив багато клубiв, а також Прем'єр-лiгу, якi активно вiдстоюють формат iз дванадцятьма клубами-учасниками та iз запровадженнями матчiв плей-офф.

Висловив свою думку і президент ПФЛ Сергій Макаров.

За його словами, команди Першої ліги здатні конкурувати з клубами елітного дивізіону: "Ми зараз чуємо багато нарiкань, що з Першої лiги прийдуть слабкi команди. Я так не думаю... Певен, що п’ять команд Першої лiги так само складуть конкуренцiю елiтним суперникам".

"Усi п’ять клубiв мають фiнасову стабiльнiсть. Прем’єр-лiзi не треба буде зменшувати вимог до учасникiв, бо п’ять першолiгових клубiв витримують планку елiтного дивiзiону. Нинi ми чуємо про бюджет у розмiрi п’яти мiльйонiв доларiв. На мiй погляд, нинi можна виступати в Прем’єр-лiзi маючи не п’ять, а три з половиною мiльйона доларiв", - зазначив Макаров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-