Суркіс:

Суркіс: "Динамо" подало апеляцію в УЄФА. Винуватців безпорядків знайшли

Укрінформ
Футбольний клуб "Динамо" (Київ) подав до УЄФА апеляцію на рішення Контрольно-дисциплінарної інстанції покарати команду двома матчами без глядачів, перший з яких - з ізраїльським "Маккабі" - відбувся в середу, 9 грудня.

Про це розповів в інтерв'ю телеканалу "Футбол 2" президент київського "Динамо" Ігор Суркіс, передає UA-football.

Він пообіцяв, що керівництво столичного клубу докладе всіх зусиль, щоб в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів уболівальники змогли потрапити на "Олімпійський".

"Ми докладемо максимум зусиль для цього. Вчора спільно з правоохоронними органами були виявлені три особи. І затримані ті, хто влаштував безлади /на матчі з лондонським "Челсі"/. Це великий плюс в апеляції, яку ми подали, привівши й інші аргументи. Сподіваємося, що в 1/8 фіналу глядачі будуть на стадіоні. Тому що те, що було в матчі з "Маккабі" /порожні трибуни/, - це свято зі сльозами на очах. Грати у футбол без глядачів неможливо", - сказав Суркіс.

Він також розповів, що вболівальники провели зустріч з футболістами перед стадіоном.

"Але я вам скажу, що ми вже дуємо на воду і півдня цю зустріч узгоджували з УЄФА та правоохоронними органами. Сподіваюся, футболістів це надихнуло", - зазначив президент "Динамо".

Нагадаємо, 20 жовтня під час матчу 3 туру групового етапу Ліги чемпіонів "Динамо" - "Челсі" на трибунах НСК "Олімпійський" група молодих людей напала на глядачів, серед яких були темношкірі вболівальники. Інцидент зафіксували представники організації "Футбол проти расизму в Європі" (FARE). Київські вболівальники стверджують, що причина бійки була побутовою і не пов'язана з расизмом. Між тим, у FARE заявили, що побиття почалося виключно через колір шкіри постраждалих.

Контрольно-дисциплінарний комітет УЄФА покарав "Динамо" трьома домашніми матчами без глядачів. При цьому санкцію по третьому матчу відклали на випробувальний термін - 3 роки. Також клуб був оштрафований на 100 тисяч євро. Таким чином, фанати не змогли підтримати "Динамо" у вирішальній грі групового турніру проти "Маккабі", який кияни виграли при порожніх трибунах і вперше за 17 років вийшли в плей-офф Ліги чемпіонів.

Фото: sport.obozrevatel.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-