Білий дім підтримує заклик Зеленського до Сі поспілкуватися напряму

Білий дім підтримує заклик Зеленського до Сі поспілкуватися напряму

Укрінформ
Офіційний Вашингтон підтримує прагнення Президента України встановити прямий діалог з лідером Китаю.

Про це заявив у середу під час пресбрифінгу в Вашингтоні координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Звісно, ми підтримуємо щонайменше розмову між Президентом Сі і Президентом Зеленським»,- підкреслив представник Білого дому у відповідь на запитання, чи підтримують США заклик президента Зеленського до глави КНР відвідати Україну з візитом.

Кірбі нагадав, що американська сторона впродовж минулих тижнів наполягала на необхідності, щоби китайський лідер почув точку зору України щодо агресії, розв’язаної рф.

Як повідомляв Укрінформ, у своєму інтерв’ю американському агентству Associated Press Президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий прийняти лідера Китаю Сі Цзіньпіна та поспілкуватися з ним напряму.

Читайте також: МЗС Китаю не має інформації про можливу зустріч Зеленського та Сі

«Ми готові бачити його тут. Я хочу поспілкуватися з ним. Я спілкувався з ним до початку повномасштабної війни. Але за весь цей рік, вже понад рік війни, цього не сталося жодного разу», - зауважив Президент.

Водночас, в Офісі Президента України поінформували, що зараз триває підготовча робота з організації прямої розмови між лідерами України й Китаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-