СБУ повідомила про підозру колаборанту, який формує «російський батальйон» із жителів Херсонщини

СБУ повідомила про підозру колаборанту, який формує «російський батальйон» із жителів Херсонщини

Укрінформ
Служба безпеки України зібрала доказову базу на колаборанта, який допомагає росіянам на тимчасово окупованій частині півдня України.

Про це СБУ повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Фігурантом є колишній високопосадовець з Одеської області Олександр Коротаєв. Раніше він був заступником начальника головного управління МНС (зараз ДСНС) в Одеській області", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після початку повномасштабного вторгнення зловмисник переїхав до тимчасово окупованої Херсонщини. Там приєднався до місцевої окупаційної адміністрації і за дорученням "гауляйтера" Сальдо формував новий військовий батальйон для загарбників. До складу цього угруповання ворог намагався примусово «мобілізувати» максимальну кількість місцевих жителів. При цьому зловмисник особисто агітував громадян вступати до лав загарбників і воювати проти України.

Окрім того, у своїх публічних виступах перед людьми він виправдовував збройну агресію рф, тимчасове захоплення Криму та воєнні злочини росіян.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили Коротаєву про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 7 ст. 111-1 (добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території); ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників).

Читайте також: СБУ затримала агента рф, який «полював» на склади з боєприпасами та бази військової техніки

Наразі колаборант переховується на тимчасово окупованій території на півдні України.

Співробітники Служби безпеки проводять комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти Української держави.

Розслідування проводили співробітники СБУ у м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-