Понад тисяча експертів закликають призупинити розробку систем зі штучним інтелектом

Понад тисяча експертів закликають призупинити розробку систем зі штучним інтелектом

Укрінформ
Понад тисяча людей, включаючи експертів - мільярдера Ілона Маска та колишнього співзасновника Apple Стіва Возняка, - підписали відкритий лист із закликом поставити «на паузу» розробку потужних систем на основі штучного інтелекту, щоб дати час переконатися в їхній безпеці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

«Системи на основі штучного інтелекту з людським конкурентним інтелектом можуть становити серйозні ризики для суспільства та людства. Потужні системи на основі штучного інтелекту слід розробляти лише тоді, коли ми будемо впевнені, що їхній ефект буде позитивним, а ризики — керованими», - йдеться у листі.

Зазначається, що експерти та охочі вирішили підписати відкритого листа після того, як стартап OpenAI випустив нову модель на основі штучного інтелекту GPT-4.

У компанії заявили, що її остання модель набагато потужніша за попередню версію, яка використовувалася для роботи чат-бота ChatGPT, здатного генерувати уривки тексту з найкоротших підказок.

Маск був першим інвестором в OpenAI і роками працював у її правлінні. Нині його автомобільна компанія Tesla розробляє системи на основі штучного інтелекту, щоб допомогти впровадити технологію автономного керування.

Читайте також: У ChatGPT через збій стали видимі розмови користувачів із ботом

Лист, розміщений Інститутом майбутнього життя, що фінансується Маском, підписали відомі критики, а також конкуренти OpenAI, такі як керівник Stability AI Емад Мостаке.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний директор стартапу OpenAI, яка розробила чат-бот зі штучним інтелектом (ШІ) ChatGPT, Сем Альтман вважає, що технологія ШІ змінить суспільство, яким ми його знаємо, але, водночас це принесе певні небезпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-