Нафта дорожчає на тлі даних про скорочення запасів у США

Нафта дорожчає на тлі даних про скорочення запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту зростають у середу, 29 березня, третю сесію поспіль на даних про скорочення запасів палива в США й пом'якшенні побоювань щодо кризи у банківській сфері.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість травневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $78,83 за барель, що на $0,18 (0,23%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у вівторок ці контракти здорожчали на $0,53 (0,7%), до $78,65 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить $73,64 за барель, що на $0,44 (0,6%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. Напередодні контракт зріс у ціні на $0,39 (0,5%), до $73,2 за барель.

«Учасники ринку намагалися оцінити, який ефект крах Silicon Valley Bank і злиття Credit Suisse та UBS нададуть ринку в цілому. Однак ефект може виявитися позитивним, оскільки банківська криза може змусити центробанки світу уповільнити темпи підвищення ставок», – написав старший аналітик Price Futures Group Філ Флінн.

Дані Американського інституту нафти (API), опубліковані в ніч із вівторка на середу, вказали на скорочення запасів нафти в США за тиждень, що завершився 24 березня, на 6,08 млн барелів. Запаси бензину впали на 5,89 млн барелів, дистилятів – зросли на 548 тис. барелів.

Офіційну доповідь про резерви енергоносіїв у Штатах буде оприлюднено в середу. Опитані Trading Economics аналітики в середньому очікують на незначне збільшення запасів нафти, приблизно на 100 тис. барелів.

Читайте також: Нафтогаз розраховує на співпрацю з Європою щодо зберігання та видобутку газу

Зростанню цін на нафту також сприяло рішення арбітражного суду Міжнародної торгової палати за позовом до Туреччини, в якому заперечувався експорт нафти з Курдистану. Експорт нафти з півночі Іраку було припинено 25 березня. Обсяг транспортувань через Туреччину становив близько 400 тис. барелів нафти на добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-