Шмигаль провів нараду щодо реформи приватизації та управління держпідприємствами

Шмигаль провів нараду щодо реформи приватизації та управління держпідприємствами

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів нараду з Міністерством економіки та Фондом держмайна щодо реформи приватизації та управління державними підприємствами.

Про це глава уряду повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Наша стратегія — це мінімізація частки держави в економіці зі збереженням державного контролю в стратегічних та важливих для безпеки України галузях", - зазначив Шмигаль.

За його словами, вже в цьому році планується передати більшість державних підприємств до сфери управління ФДМУ, а після аналізу їхньої діяльності вони або будуть приватизовані, або отримають новий рівень управління за стандартами ОЕСР.

Читайте також: До держбюджету за час відновлення приватизації вже залучили понад ₴3,2 мільярда

Крім того, у планах уряду - відновити велику приватизацію для стимулювання інвестицій, прискорити ліквідацію неспроможних підприємств, оновити перелік стратегічних підприємств, які не підлягають приватизації, розробити стратегію управління підприємствами, які були конфісковані у підсанкційних осіб, та оптимізувати структуру ФДМУ, зауважив Прем'єр-міністр.

Читайте також: Уряд планує масштабну дерегуляцію для бізнесу - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, з вересня 2022 року, коли відновилася приватизація, Фонд державного майна залучив понад 3,2 млрд грн інвестицій на більш як 270 приватизаційних аукціонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-