Прем'єр Іспанії вважає, що для завершення війни в Україні світ має прислухатись до Китаю

Прем'єр Іспанії вважає, що для завершення війни в Україні світ має прислухатись до Китаю

Укрінформ
Світ повинен дослухатися позиції Китаю, щоб знайти шлях до закінчення війни в Україні, заявив прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес напередодні свого візиту до Пекіна, що має відбутися наступного тижня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Очікується, що зустріч лідерів двох країн буде присвячена досягненню миру у війні росії проти Україні, оскільки Китай позиціонує себе «неупередженою стороною», а також запропонував мирний план з 12 пунктів, закликаючи до всеосяжного припинення вогню.

"Китай - це глобальний гравець, тому, очевидно, що ми маємо дослухатися його думки, щоб зрозуміти, чи зможемо ми всі разом покласти край цій війні та чи зможе Україна відновити свою територіальну цілісність", – зазначив голова уряду Іспанії.

Читайте також: Візит Сі до москви став «тривожним меседжем» про підтримку росії – глава Пентагону

Як повідомлялося, голова уряду Іспанії Педро Санчес планує відвідати Пекін наприкінці березня. Очікується, що під час візиту він обговорить війну росії проти України з китайським лідером Сі Цзіньпіном. Санченс 23 лютого перебував з робочим візитом в Україні. У межах візиту він зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським та виступив в українському парламенті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-