росія вивела у Чорне море чотири носії крилатих ракет, загальний залп – до 24 «Калібрів»

росія вивела у Чорне море чотири носії крилатих ракет, загальний залп – до 24 «Калібрів»

Укрінформ
У Чорному морі знаходяться чотири носії крилатих ракет, загальний залп сягає до 24 «Калібрів».

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації з посиланням на начальника КМВА Сергія Попка, передає Укрінформ.

«Системний аналіз повітряних атак на Київ та Україну в цілому за останній період чітко сигналізує - ворог не відмовився від своєї тактики ракетно-бомбового геноциду мирних українських міст. Тільки за останній тиждень агресор завдав удари: на Донеччині – по пункту Незламності, лікарні, школі; на Херсонщині – по музею, житловому будинку; на Київщині – по освітньому закладу; на Запоріжжі – по житловому будинку. Це лише частина повітряних ударів. І нанесені вони виключно по цивільних об’єктах», - зазначив Попко.

Читайте також: росіяни збільшили кількість ракетоносіїв у Чорному морі, загальний залп - 24 «Калібри»

Він зауважив, що країна-терорист, ймовірно, буде продовжувати повітряні напади із застосуванням широкого спектра ракетного озброєння.

«Агресор регулярно намагається виявити систему нашої ППО. Їхні розвідувальні БПЛА, літаки-розвідники типу Су-24МР системно працюють вздовж наших північних кордонів», - сказав начальник КМДА.

На його переконання, аналізуючи навіть дані з відкритих джерел, ми бачимо, що на аеродромах рф зосереджені стратегічні бомбардувальники типу Ту-95МС, Ту-160, дальні бомбардувальники Ту-22М3 перебувають в готовності до застосування.

Читайте також: Нічний обстріл Сумщини: у Білопіллі зруйновані будівля поліції, три школи та дитсадок

Він додав, що в Чорному морі серед кораблів і суден на бойовому чергуванні знаходяться чотири носії крилатих ракет, в тому числі один підводний човен. Загальний залп яких складає до 24 крилатих ракет типу «Калібр».

«Тож загроза чергового комплексного масованого ракетного удару реальна. Не нехтуйте сигналами повітряної тривоги, дотримуйтеся правил безпеки! Бережіть себе і близьких!», - наголосив Попко.

Як повідомлялося, у Ржищеві Київської області вночі 22 березня внаслідок ворожої атаки дронами частково були зруйновані 4-й та 5-й поверхи двох п’ятиповерхових гуртожитків і триповерховий навчальний корпус професійного ліцею з подальшим горінням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-