Блінкен припустив, що Україна повертатиме військовим шляхом не всі території

Блінкен припустив, що Україна повертатиме військовим шляхом не всі території

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен припустив, що дипломатія у майбутньому ще відіграє роль у визначенні кордонів України, оскільки Київ може вирішити повертати військовим шляхом не всі території.

Про це він заявив у Конгресі, повідомляє France24, передає Укрінформ.

«Я думаю, що в Україні буде територія, за яку українці сповнені рішучості боротися на землі, можливо, буде територія, яку вони вирішать повернути іншими способами», - сказав держсекретар США.

Як зазначається, Блінкен відповідав на запитання представника Республіканської партії Кріса Стюарта, чи підтримують Сполучені Штати Президента Володимира Зеленського в його прагненні повернути Крим, захоплений і анексований росією у 2014 році.

Блінкен наголосив: «Це мають бути рішення українців про те, яким вони хочуть бачити своє майбутнє, і це стосується суверенітету, територіальної цілісності та незалежності країни».

Читайте також: Китай підтримує росію всупереч інтересам США припинити війну в Україні – Блінкен

«Чого ми не хочемо в інтересах усіх, так це щоб врегулювання сталося в такій точці і в такий спосіб, який просто запросить росіян перезавантажитися, переозброїтися і потім знову напасти», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен назвав автократію й повномасштабну агресію росії проти України безпосередньою й гострою загрозою для національних інтересів Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-