СКУ закликав підтримати марш-протест проти участі росії та білорусі в Олімпіаді

СКУ закликав підтримати марш-протест проти участі росії та білорусі в Олімпіаді

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) закликав підтримати марш-протест проти участі російських і білоруських спортсменів в Олімпійських іграх, який відбудеться 25 березня у швейцарській Лозанні, де розташована резиденції Міжнародного олімпійського комітету.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

За повідомленням, акція під назвою «Скажи НІ «нейтральним» спортсменам з росії та білорусі на Олімпіаді-2024» розпочнеться цієї суботи о 14:00 біля Олімпійського музею та перейде до штаб-квартири МОК.

Читайте також: СКУ закликав світове українство терміново вжити заходи для недопущення росіян до Олімпіади

«У той час, як президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах продовжує проштовхувати повернення російських і білоруських спортсменів на Олімпійські ігри, Світовий конгрес українців послідовно закликає людей у всьому світі зірвати план МОК щодо допуску спортсменів з країни-агресора та її сателіта до участі в Іграх у Парижі 2024 року», – наголосили у Конгресі.

Зауважується, що міжнародна адвокаційна кампанія СКУ проти намірів виконкому МОК допустити спортсменів з росії та білорусі до участі в Олімпіаді триває вже понад місяць.

Нагадаємо, раніше в березні СКУ звернувся з черговим листом до президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха щодо недопущення російських спортсменів до Олімпійських ігор 2024 року в Парижі.

Голосування щодо участі російських і білоруських спортсменів у літніх Олімпійських іграх відбудеться 28 березня 2023 року.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-