Рада Європи вітає прогрес у запобіганні корупції щодо депутатів, суддів і прокурорів в Україні

Рада Європи вітає прогрес у запобіганні корупції щодо депутатів, суддів і прокурорів в Україні

Укрінформ
Група держав Ради Європи проти корупції (GRECO) опублікувала у п’ятницю звіт про прогрес України у виконанні рекомендацій, наданих країні у звіті четвертого раунду оцінки щодо запобігання корупції стосовно народних депутатів, суддів та прокурорів (2017).

Про це йдеться у пресрелізі GRECO, який є у розпорядженні Укрінформу.

GRECO дійшла висновку, що Україна зробила певні покращення, задовільно впровадивши або виконавши 15 із 31 рекомендації, які містяться у звіті четвертого раунду оцінки. З решти рекомендацій – дев’ять виконано частково, а сім – не виконано.

«GRECO відзначає сильну прихильність, продемонстровану Україною щодо роботи GRECO у надзвичайно важкий час для цієї держави-члена», – йдеться у звіті. 

«Воєнний час призвів до необхідності запровадження воєнного, надзвичайного стану та перестановки пріоритетів. У такому контексті важливо, що Україна все ж продовжила роботу над виконанням рекомендацій GRECO. Навіть якщо робота ще попереду, як зазначено в цьому звіті, вчасне надання Україною інформації до GRECO, а також повідомлений прогрес заслуговують високої оцінки», - наголошується у заяві Групи.

Читайте також: У Міноборони створили антикорупційний департамент

GRECO дійшла висновку, що поточний рівень дотримання рекомендацій більше не є «глобально незадовільним», як це було після попереднього звіту про дотримання, опублікованого в квітні 2022 року. 

Група звернулася до України з проханням надати звіт про заходи, вжиті для виконання невиконаних рекомендацій, до 31 березня 2024 року.

GRECO (The Group of States against Corruption — «Група держав проти корупції») — орган Ради Європи з антикорупційного моніторингу. Всі члени РЄ є також членами GRECO.

Група допомагає державам виявляти недоліки в національній антикорупційній політиці, спонукаючи до необхідних законодавчих, інституційних і практичних реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-