Суд заочно заарештував ексдепутата Кузьміна

Суд заочно заарештував ексдепутата Кузьміна

Укрінформ
Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (заочно) без альтернативи у вигляді застави колишньому народному депутату Ренату Кузьміну.

Як передає Укрінформ, про це Державне бюро розслідувань повідомляє у Телеграмі.

“За матеріалами ДБР колишньому народному депутату Ренату Кузьміну суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (заочно) без альтернативи у вигляді застави”, - ідеться в повідомленні.

Кузьміна підозрюють у державній зраді. У межах досудового розслідування працівники ДБР встановили, що він напередодні та після початку повномасштабного вторгнення російської федерації розміщував у засобах масової інформації пропагандистські матеріали на шкоду Україні.

Зокрема, починаючи з березня 2021 року та навіть після повномасштабного вторгнення росії до України Кузьмін озвучував у виступах, повідомленнях у соціальних мережах та на власному сайті інформацію, яка мала пропагандистський характер. Її метою було формування у суспільстві антиукраїнського настрою та інформаційного впливу для шкоди суверенітету, територіальній цілісності, недоторканості та безпеці держави.

Читайте також: Два десятки депутатів держдуми рф заочно дістали в Україні по 15 років в'язниці

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс генерального прокурора.

Як повідомляв Укрінформ, у січні Верховна Рада достроково припинила повноваження народних депутатів Віктора Медведчука, Андрія Деркача, Тараса Козака та Рената Кузьміна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-